Jön a Duke Nukem Forever, a Gearbox pedig fürdik a népszerűségben. Nincs is jobb alkalom ennél, mint feleleveníteni a dicső múltat, s megerősíteni, hogy az egykor szeretett sorozatok bizony visszatérésre készülnek. Brian Martel és Randy Pitchford, a csapat alapítói a PAX-on több érdekességet is elárultak a gárda jövőjéről.

"Nem készülünk ma semmilyen bejelentéssel, de meg szeretnénk értetni veletek, mennyire fontosak nekünk a saját sorozataink. -- kezdte Brian a beszámolót. -- Ez [a Brothers in Arms] sem csak egy akciójáték, hanem valami olyasmi, amit mi teremtettünk. Ez egy történet a második világháború katonáiról. Az pedig tény, hogy Baker hadnagyra még vár pár megoldatlan küldetés. Bár van néhány ötletünk, melyek más irányba és helyzetekbe helyeznék a játékot."

Azaz bár nem jelentették be a következő Brothers in Armsot, lesz folytatás, mely lehet, hogy a mai trendeknek megfelelően a modern hadviselésbe kóstol majd bele. Ez viszont még nem minden, ugyanis a másik alapító, Randy Pitchford is belecsapott a lecsóba pár súlyos infóbombával.

"Aztán itt van ez a másik cucc is. Az Aliens licencen alapul és a SEGA az egyetlen kiadó, ami szóba jöhet, szóval sosem voltunk vele teljesen szabadok. Múlt héten viszont San Franciscóban jártam a SEGA elnökével, akinek nagyon tetszik a projekt, így folytatjuk, mi több, nagyon király játékot csinálunk belőle. Tény, hogy rég nem nyúltunk már hozzá, de annyit megígérhetek, hogy nem tart majd olyan soká, mint a Duke Nukem Forever."

Igen! Jön az Aliens: Colonial Marines, vagyis a kissé régimódi AVP után talán egy minden elemében komoly Aliens-játékot is letesz valaki az asztalra. Ezzel viszont még mindig nincs vége! Egy újságíró megkérdezte Pitchfordot, hogy a 2008-ban megemlített nagyszabású Gearbox-projektnek volt-e valami köze a Duke-játékokhoz, Randy viszont közölte, hogy nem, az még mindig egy bejelentetlen játék.

Érdekesség egyébként, hogy a Gearbox már nem csak a Duke Nukem Forevert, de az összes Duke Nukem jogot a magáénak tudhatja. Ez azt jelenti, hogy a Forevert követő Duke-epizódokra nem kell majd évtizedeket várnunk. Hurrá.

(A képek az Aliens: Colonial Marinesből valók.)