• A napokban elterjedt, hogy a Google lemond a Stadiáról
  • Állítólag nyár végére tervezték leállítani a szolgáltatást
  • A cég most határozottan cáfolta a híreszteléseket 

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Google számára nem azt hozta a Stadia, amit előzetesen vártak. A 2019-ben indult felhőalapú játékszolgáltatás ugyan technológiailag remek, túl nagy a konkurencia (elég csak a Microsoft féle Cloudra, vagy a GeForce Now-ra gondolni), melyek messze felhasználóbarátabbak, tekintve, hogy nem kell külön megvenni a játékokat. Épp ezért év elején a vállalat erősen megvágta a Stadiára szánt összeget, pláne ami a belsős fejlesztéseket (ez lényegében meg is szűnt), valamint az exkluzivitást illeti. A napokban pedig felröppent egy pletyka, ami alapján a Google a szolgáltatás leállítását tervezi, méghozzá nyár végéig. A Killed by Google nevű Twitter felhasználó által posztolt írás sokakhoz eljutott, szintén Twitteren pedig meg is kérdezték, hogy mi igaz a bejegyzésben szereplő állításokból. A válasz nem sokat váratott magára, a cég álláspontja világos:

"A Stadia nem zárja be kapuit. Biztos lehetsz benne, hogy továbbra is azon dolgozunk, hogy még több nagyszerű játékot hozzunk a platformra és a Stadia Pro-ra."

A Stadia tehát továbbra is létezni fog, de a vállalat számára határozottan háttérbe szorult. Az új bejelentések száma csökkent, "köszönhetően" a nem túl nagy érdeklődésnek a kiadók részéről. Ehelyett a Google azt tervezi, hogy más játékgyártó cégeknek segít a saját streaming technológiájukkal, amikből valószínűleg egyre több lesz majd.