• Bannolták a VR Twitch csatornáját
  • Méghozzá az Apple tartalmait kezelő cég jogi lépései miatt
  • A Google Stadia kreatív direktora szerint a streamereknek fizetnie kéne a tartalmaik után

Pár nappal ezelőtt derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy egyéb streamerek mellett lesújtott a banhammer Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb streamer párosának, a VR Twitch-csatornájára. A dolog hátterében az Apple tartalmak álltak. A jó hír az, hogy a páros nemrég visszakapta a csatornáját.

Ezen semének aztán egész komoly beszédtémává váltak a Twitteren, amiben végül a Google Stadia kreatív direktora, Alex Hutchinson is beszállt a saját, sarkos véleményével. Szerinte ugyanis a streamereknek nem azon kéne aggódnia, hogy a felhasznált zenék miatt eltűnhetnek egyes tartalmaik, hanem azért aggódjanak, hogy a kiadók miatt minden tartalmukat elveszik, ha azok betartják a szabályokat. Éppen ezért minden streamernek fizetnie kéne a licencet a fejlesztők és a kiadók felé.

Ezt a véleményt azonban a Google sem osztja, ugyanis a szóvivő a 9to5google-nek adott közleményében azt mondta, hogy a streamerek és a játékkészítők között a kapcsolat szimbiotikus és egymást segíti, így Hutchinson véleménye nem tükrözi a Google álláspontját.

alex-hutchinson-twitch.jpg