• A Hardcore Henry egy közösségi finanszírozásból összehozott akciófilm
  • Áprilisban jelenik meg
  • Végig FPS-nézetben lett leforgatva

Ilya Naishuller a 2013-ban általa rendezett FPS-nézetű rövidfilm sikere után, 2014-ben állt elő egy olyan egészestés akciófilm ötletével, amit az elejétől a végéig a főhős szemszögéből vennének fel, vagyis videojátékos nyelvre lefordítva teljesen olyan lenne, mint egy FPS. Azóta a projekt megvalósulni látszik – hála a közösség által az IndieGoGón összegyűjtött 250 ezer dollárnak, áprilisban megjelenik az agyament Hardcore Henry, aminek tavaly ősszel láthattuk az első trailerét.

Az egyedi megközelítést ráadásul még megfűszerezik azzal, hogy ez a film biza egy percig sem veszi magát komolyan, mert a mű – vagy legalábbis az alant megtekinthető új trailer és a mindjárt vázolt sztori – minden ízében azt sugallja, hogy ez az FPS játékok és az akciófilmek paródiája lesz. Erről már a történet hivatalos kivonata erőteljesen árulkodik:

hardcore-henry.jpg

„Semmire sem emlékszel. Talán azért, mert a nejed (Haley Bennett) éppen most hozott vissza a halálból. Állítása szerint a neved Henry. Öt perccel később már lőnek rád, a feleségedet elrabolják, neked meg valószínűleg vissza kéne szerezned. Hogy kinél van? Akannál (Danila Kozlovsky), egy nagyhatalmú hadúrnál, akinek zsoldoshadserege és világuralmi terve van.

Ráadásul Moszkvában vagy, amit nem ismersz, és mindenki holtan szeretne látni. Kivéve egy rejtélyes brit csávót, Jimmy-t (Sharlto Copley). Ő talán a te oldaladon áll, de ebben sem lehetsz biztos. Ha túléled ezt az őrületet, és megoldod a rejtélyt, esetleg rájöhetsz létezésed értelmére és arra, ki vagy valójában. Sok sikert, Henry. Szükséged lesz rá…”

Nos, ez a leírás nagyjából egy Doom vagy egy Duke Nukem bevezető szövege is lehetne. Ehhez még vegyük hozzá, hogy Henry biza robot. Nos, kell ennél több egy kis agyament akcióhoz? Szerintem nem. Elég csak hátradőlni és élvezni az eszement képsorokat.