• Németországban nincsenek női CEO-k a vezető játékfejlesztőknél
  • A hír futótűzként terjedt
  • Jennifer Scheurle és Elias Viglione szóváltásba keveredett Twitteren
  • Viglione szerint a nőknek nincs meg a kapacitása a pozíció betöltéséhez
  • A játékát negatívan kezdték értékelni
  • Azt üzente mindenkinek, hogy „nőjenek fel”

Még mielőtt belevágnánk, készüljetek fel, mert ez hosszú lesz. Nos, történt egy szép nyári reggelen, hogy a GamesWirtschaft magazin közzétett egy infografikát az 50 legnagyobb német játékfejlesztő cég vezetőinek nemi arányáról. Az alant mellékelt képen látható, hogy a torta teljes mértékben kék színű, vagyis egyetlen nő sem tölt be vezérigazgatói posztot a német fejlesztőcégeknél. Ez a téma már önmagában megér némi szemöldökráncolást, de a java csak most következik.

A grafika nem csak a németeknél, de nemzetközi szinten is felborzolta a kedélyeket. Ekképpen jutott el a hír Jennifer Scheurle-hez, a vezető designerhez, aki nem mellesleg a NASA asztronautáinak tréningprogramjába is besegít. A hölgy szarkasztikusan gratulált a németeknek a lesújtó eredményt látva, és ekkor kezdődött a baj.

A tweetet megtalálta Elias Viglione, a Panic Art Studios alapítója és a Hero Siege készítője, és nem rejtette véka alá a véleményét. „Szerintem [a vezérigazgatói poszt] nem érdekli a nőket, vagy nincs meg hozzá a kellő kapacitásuk. Vannak páran, de ők ritkaság számba mennek, és ez nem a patriarchizmus miatt van.” Scheurle egy rövid mondattal elküldte az urat melegebb éghajlatra, aki persze nem hagyta annyiban a dolgot. „De most komolyan, a videojátékok férfiközpontú iparág, a geek lányok pedig újdonságnak számítanak, és a legtöbb céget régen alapították. Mi lenne, ha megmutatnád, hogyan kell csinálni?” Ezt követően Scheurle blokkolással fenyegette meg Viglione-t, aki erre csak azt felelte, hogy „Ez is csak azt mutatja, hogy nőknek nincs meg hozzá a kellő idegük, hogy CEO-k legyenek.”

viglione-scheurle-szovaltas.png

Az esetet követően a Hero Siege Steam adatlapján bombaként robbant az eset, és elárasztották a játékot a negatív értékelések. Viglione egy tweetben üzent azoknak, akik rossz értékelést hagytak a játéka alatt: „Nőjetek fel, lúzerek.”