john-travolta-gotti.jpg

Az élet napos oldala (Solsidan, 2017)

Az élet napos oldala egy azonos című svéd tévésorozat egész estés, mozis verziója – ekként pedig nem egészen értem, kiknek akar szólni a magyar mozikban. Trailere alapján egy kellemesen megmosolyogtató tucatvígjátéknak tűnik, ami egy lusta hétvégi délelőttnek tökéletes háttérzaja lehet, de inkább TV-ben, mint mozivásznon. A történetről nem sok mindent tudunk meg: három pár hétköznapjaiba és hétköznapjaik abszurd helyzeteibe nyerhetünk betekintést.

Gotti (Gotti, 2018)

A Gotti erős gengszterkarriertörténetnek ígérkezik. A trailerben hemzsegnek a gengszterfilmek tipikus elemei, az öreg John Travolta pedig elég meggyőző a kemény maffiavezér szerepében. Érdekes azonban, hogy míg az előzetes a gengsztervilág intrikáira fókuszál, addig a film történetének leírásaiban az apa-fiú kapcsolat kerül a középpontba, ami némi vérfrissítéssel ki is emelheti a Gottit az egy kaptafára készülő gengszterfilmek sorából.

Kutyaparádé (Show Dogs, 2018)

Minden évben van egy kifejezetten gyerekeket célzó, igénytelen, fingós poénokra erősen építő film, hogy kitöltse az űrt két Disney produkció között. Idén ez a Kutyaparádé. A kutya és ember párost bemutató buddy-cop movie alapötlete még érdekes is lehetne, de a trailer azonnal lelövi a poént: itt nem a történet lesz a lényeg, hanem a „humor”. Abból pedig bőven elég volt az, amit a trailerben láttam.

Túl szexi lány (I Feel Pretty, 2018)

A nagyon nagy ő témáját dolgozza föl kicsit másképp (és trailere alapján kevésbé szexista módon) a Túl szexi lány. Az önbizalomhiányos főhős, miután beüti a fejét, végre olyannak látja magát, amilyen lenni szeretne. Nagyon reménykedem benne, hogy végül nem az lesz a film (talán nem is szándékolt) üzenete, hogy azért mégis a külső számít - bár a filmes oldalak értékeléseit látva nem sok jóval kecsegtet.

Vissza a gyökerekhez (La ch'tite famille, 2018)

A Vissza a gyökerekhez csavar egyet a tipikus vígjátéki alapszituáción: nem csak a ciki rokonok bukkannak föl újra a sikeres főszereplő életében, de ő maga is (ahogy azt a cím mutatja) visszatér gyökereihez. Egy balesetnek betudható amnéziának köszönhetően visszatérnek korábbi szokásai és vidéki kiejtése, az alapszitúció jó poénokat a trailer pedig kellemes szórakozást ígér.