A játék fejlesztését vezető Tore Blystad az OPM magazinnak adott interjújában elárulta: az eddigiekhez képest sokkal több statisztikát használnak, a számok pedig azt mutatják, hogy a játékosok 20 százaléka fogja látni a játék utolsó képsorait.

„Sokkal több statisztikát használunk, mint régen, ami egyszerre jó és rossz is. Az átlagjátékos valószínűleg be sem fogja fejezni a játékot, ami nagyon szomorú. Az is lehet, hogy csak egyszer fogja végigjátszani, pedig a program azoknak szól, akik minden egyes pályát újra akarnak játszani, megszerezve mindent. A játék maradandónak készült, nem pedig egy egyszeri kalandnak.

Tudni azt, hogy csak a játékosok 20 százaléka fogja befejezni a programot, szörnyű, nagyon-nagyon szomorúvá teszi a fejlesztőket. Talán az embereknek nincs idejük belefektetni a befejezéshez szükséges órákat, vagy elvesztik az érdeklődésüket. Ez nem csak a Hitman: Absolutionre vonatkozik, hanem minden játékra.”

A probléma megoldására az egyik módszer az lenne, hogy az érdekesebb, izgalmasabb pályákat a történet elejére helyezik át, ezzel megragadva a játékosok figyelmét, ez azonban nem működik az Absolution esetében. Blystad elmagyarázta, hogy a pályákat szorosan összeköti a történet, így nehéz a sorrendet felcserélni, így inkább az újrajátszhatóságra feküdtek rá. A tesztelésekből kiderült, hogy a játékosoknak tetszik az, hogy többféle úton teljesíthetik a küldetéseket, ez pedig arra ösztökéli őket, hogy újra visszajöjjenek, s lássák, mit történik, ha más döntéseket hoznak.