Bár a HTC egy része fölött már a Google rendelkezik, ez nem jelenti azt, hogy megállt volna az élet a vállalatnál. Már tavaly felröppentek pletykák egy vezeték nélküli headsetről, igaz, az akkor megjelölt CES 2017 során nem rukkolt elő vele a gyártó – de ami késik, nem múlik. A most megrendezett Vive Developer Conference során a HTC ugyanis leleplezte önálló VR-headsetjét, a Vive Focust.

A közzétett információk szerint az egységhez nem szükséges személyi számítógép, teljesen hordozható lesz, ezzel az Oculus-szal kerül versenybe, melynek Project Santa Cruz és Oculus Go készülékei is ezt tűzték ki célul. A sisak AMOLED kijelzőjét a Qualcomm Snapdragon 835 hajtja, és teljes szabadságot biztosít viselőjének. Megjelenésről és árazásról egyelőre nincsenek információink.

Ezzel párhuzamosan elindul a Vive Wave fejlesztői platform is, melynek célja az “erősen töredezett mobil VR-piac összehozása”, és a fejlesztők dolgának megkönnyítése. Eddig 12 hardvergyártó és 35 fejlesztő csatlakozott a projekthez, igaz elsősorban hazai, azaz kínai vállalkozásokról van szó.

htc-vive-focus.jpg