Bár azt hihetnénk, hogy Duke rég a föld alatt hever holtan, s épp ezért nem illik bántani, azért most mégis kihantoljuk kicsit bűzölgő tetemét, mert a japán játékosok is ki voltak akadva a 3D Real... izé, a Gearbox Sof.. na, szóval a 2K játéka miatt. Igaz ugyan, hogy a Duke Nukem Forever nálunk 2011 nyarán már megjelent, de a felkelő nap országa csak tavaly tehette rá a mancsát -- már most azt kívánja mindenki, hogy bár ne tették volna.

Ami nálunk Metacritic, az a japánoknál Kusoge of the Year Wiki, ami szó szerinti fordításban annyit tesz, hogy "az év sz*r játékainak listája" -- hát igen, arrafelé nem sokat finomkodnak a gamerek, ha véleménnyilvánításról van szó. Az oldalnak megvannak a saját szabályai, nevezetesen, hogy csak regisztrált és a szerkesztők szerint megbízhatónak ítélt felhasználók szavazhatnak rajta, illetve indie-játékokkal nem foglalkoznak, és hosszú, kimerítő magyarázatokat várnak az értékelések mellé. Magyarán igyekeznek a keményvonalas játékosokra koncentrálni, akik veszik a fáradságot, és végigjátsszák a legrosszabb programokat is.

Nem csoda hát, hogy a lista élén a Duke Nukem Forever végzett. Az okok: túl nagy pályák és nehéz logikai feladványok (ne nézzetek így, ezt mi sem értjük); túl sokat telepít, lassan tölt, néha fél percre lefagy mentéskor; csak két fegyverünk lehet, az MI pedig buta; a japán változat nem kapta meg sem a DLC-ket, sem a javításokat.

Ezüstérmes lett az ígéretes című Heavy Fire: Afghanistan, a harmadik helyet pedig a Toki Towa kapta, bármi is legyen az.

Egyetértetek a japánokkal? Tényleg ennyire szörnyű volt a DNF?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!