• December hatodikán jelenik meg a Kenshi, melyet 13 éve fejlesztenek már
  • A projektet 9 évig egyedül Chris Hunt vitte, majd 4 évig bekerült a Steam korai hozzáférésű címei közé
  • Lényegében egy nyílt világú, posztapokaliptikus RPG-ről beszélünk, amiben bárki lehetünk

Vannak olyan játékok, melyek mintha sosem akarnának elkészülni, mindig csak tolódik és tolódik a megjelenésük, és végül jó eséllyel örökre a fejlesztői pokolban, vagy korai hozzáférésben maradnak. Sokáig úgy nézett ki, hogy erre a sorsa jut a Kenshi is, melyet Chris Hunt készít immár 13 éve, de nemrég befutott egy trailer, mely szerint már decembe 6-án megjelenhet a játék.

kenshi-01.jpg

A Kenshi maga egy nyílt világú, posztapokaliptikus szerepjáték, melyben egy kannibáloktól és minden más kellemetlenségtől nyüzsgő vidéken kell túlélnünk. Elsőre ez nem hangzik túl kreatívnak, de a programban van egy kis csavar: egy átlagos emberként kezdünk, nem pedig kiválasztottként, így pontosan ugyanolyan erősek vagyunk, mint körülöttünk bárki más, és a játék azt se árulja el nekünk, hogy mit kell tennünk, ha fejlődni szeretnénk.

Innentől kezdve pedig csak rajtunk áll, hogy vágunk bele a kalandba: lehetünk békés farmerek, ravasz kereskedők, hidegvérű fejvadászok vagy kíméletlen hadurak egyaránt. Az persze, hogy ez a recept mennyire fog működni, majd december 6. után kiderül, mindenesetre a korai hozzáférés során a Kenshi már összeszedett bő 5000 értékelést, melyeknek 88% pozitív, ez mindenféleképp jó jel lehet.