Oly sok hasonló hírt olvastunk már politikusoktól, ügyvédektől (a jó öreg Jack Thompson...), pszichológusoktól, hogy általában már csak a vállunkat vonjuk a hasonló hírekre, de amikor a venezuelai elnök veri az asztalt az „ördögi PlayStation” miatt, az mégiscsak mulatságos. Chavez egy rádióműsorban beszélt a játékokról, és mély meggyőződéssel a „kapitalista pokolba vezető útnak” nevezte őket.

„Ezek az úgynevezett PlayStation játékok olyanok, mint maga a méreg. Néhány játék arra tanít, hogy öljenek benne! Egyszer a képembe raktak egy játékot, amelyben az volt a feladat, hogy találd meg Chavezt és öld meg!”

A venezuelai elnök biztosan nagy nehezen dolgozta csak fel ezt az iszonyú traumát, azonban még tovább szapulta a játékvilágot, amelyben szerinte gyakori a bombadobálás, és ráadásul arra használják fel játékokat, hogy azok révén fegyvert adjanak el. „Sőt, még a cigarettát, a drogot és az alkoholt is reklámozzák, hogy kereskedhessenek ezekkel!”

Nem ez az első eset, hogy Chavez nekiment a játékvilágnak. Az elnök támogatói a Merceneries 2: World in Flames című játékot azért ostorozták, mert abban Venezuela megtámadását láthatjuk és ez szerintük nem más, mint egy valódi támadásra való buzdítás.