Sean Murray, a Joe Dangert fejlesztő Hello Games társalapítója a Brighton's Develop Conference rendezvényen beszélt az Xbox Live Arcade hátulütőiről. Mondókáját azzal az elkeserítő számadattal kezdte, mely szerint az XBLA játékainak közel fele kevesebb mint 25 ezer példányban kel csak el.

"Az XBLA egy mészárszék a kis csapatokra nézve. Vannak játékok, melyek elképesztően jól mennek, de hetente két címet is kiadnak, s ezek közül rengeteg esik bele ebbe a 25 ezres vagy az alatti kategóriába."

Murray adatai szerint az XBLA játékainak 47%-át érinti a 25 ezres mérce. 23%-uk 100 ezer körül fogy, 13%-uk majdnem eléri a 200 ezres határt, míg túllépni csak 17%-uk tudja. S hogy mi a helyzet a Joe Danger PSN-es szereplésével? Nos, a játék már az első hetében 50 ezer darabban talált gazdára, ami igen lenyűgöző eredmény.

Murray hozzátette továbbá, hogy a kiadók a kis csapatokat most sem veszik figyelembe, és csak a megszokott terepen kívánnak érvényesülni.

"Nem arról van szó, hogy a kiadók szarok lennének. Egyszerűen csak tudomásul kell venni, hogy a kis fejlesztőgárdák a királyok ebben a szférában."

Az egyedüli sajnálni való ebben az egészben az, hogy mi, PC-sek jó eséllyel lemondhatunk Joe Danger kalandjairól, holott a játék igen szórakoztatóra sikerült.