• Battlefield 5 pletykák jöttek
  • A Battlefield 5 a jövőben játszódik
  • Az egyik szerint csak Amerikában játszunk egy puccsot követően
  • A másik szerint az oroszokat verjük vissza Európában
  • Egyik infót sem erősítette meg senki
  • Erős a gyanú, hogy mind a kettő kacsa

A Nintendo NX hoax óta óvatosnak kell lenni, ugyanis a hamisítványok készítésének „művészetét” új szintre sikerült emelni, egyúttal pedig ez azzal is járt, hogy nagyobb szkepticizmussal tekintünk mindenre, ami kétes forrásból érkezett -- most például a Battlefield 5 kapcsán előkerült anyagokra.

A BATTLEFIELD 5 A JÖVŐBEN FOG JÁTSZÓDNI, TALÁN.

Az egyik előkerült információcsomag szerint a Battlefield 5 a közeljövőt mutatja be, amikor is egy puccs után háborús helyzetbe süllyed az Egyesült Államok. A főszereplőnk ezúttal egy nő lesz, akivel javarészt Észak-Amerikában harcolunk. A forrás szerint a játék leglátványosabb része az időjárás rendszer lesz, ami tornádókat, óriási viharokat, áradásokat és hóesést is tud.

A multiplayer öt kaszttal érkezik, ezek szerepét pedig női és férfi karakterként is betölthetjük, ami pedig a pályákat illeti, ezeket különböző napszakokban is játszhatjuk majd. A bejelentés a június 12-ei EA Play eseményen lesz, rögtön után pedig kezdődik a bétateszt. Íme, pár állítólagos kép az alfa változatból:

Más információk szerint nem ennyire egyértelmű az, hogy a Battlefield 5 a közeli jövőben játszódik, de az állítólagos DLC tervek erre engednek következtetni. A másik infó szerint szintén június 12-én mutatkozik be a játék, amely a Battlefield 5: Eastern Front nevet kapta, a történet viszont itt arról szól, hogy az oroszok invázióját fogjuk visszaverni, mégpedig az európai seregekhez csatlakozva. Főleg Kelet-Európában harcolnánk, Kijevben, Vilniusban, Minszkben és Tallinnban.

A forrás nem tesz említést a multiplayer módról vagy egyéb fejleményekről, de arról igen, hogy december 6-án lesz a premier és négy betervezett DLC van -- ismétlem, ez nincs megerősítve. A Fallen Dragon klasszikus pályákat hozna, a Prototype Warfare futurisztikus járműveket, a Titan Assault egy új játékmódot, a Titan Conquestet, az Independence Day pedig a Pan Asian Coalition elleni harc hadszíntereit. Mindegyik DLC négy pályát tartalmaz.

Na, már most, legalább az egyik forrásnak hamisnak kell lennie, olyan ugyanis nincs, hogy puccs van az Egyesült Államokban, de közben az oroszokkal is harcolnak Európában. Az a kérdés így, hogy melyik infó nem stimmel, de az ösztöneim azt súgják, hogy mind a kettő kacsa. Ti mit gondoltok?