Az elmúlt időszakban mi is több cikkben foglalkoztunk a kriptopénz bányászattal, a bányászat után eladásra kerülő videokártyákkal. A kriptopénz még mindig él és virul, sőt, a bányászok egyre érdekesebb húzásokat mutatnak, csak azért, hogy növeljék pénzük mennyiségét. Most például kiderült, hogy az Ethereum bányászok hatalmas repülőgépeket, Boeing 747-eseket bérelnek ki, hogy a megvásárolt videokártyák gyorsan rendeltetési helyükre érjenek. 

"Az idő kritikus tényező. Azért bérelünk repülőgépeket, mert a tengeri szállítás egyszerűen túl lassú." -- közölte Marco Streng, a Genesis Mining vezetője. Jelenleg a bányászok körülbelül napi 7,2 millió dollár összértékű (36 ezer egység) Ethereumot szednek össze, ami körülbelül 200 dolláros árfolyamot jelent. Ez már csak a fele a néhány héttel ezelőttinek, de még ezzel a módszerrel is jól járnak, állítja Marcus: "Az idő pénz. Ha nem kapod meg időben a kártyákat, 10 napi bányászatot kockáztatsz. Ez pedig veszteséget, hatalmas veszteséget jelent." A bányászoknak emiatt még így is érdemes kifizetni a borsos bérleti díjat: sokkal többet veszítenének, ha ezt nem tennék meg.

Természetesen az egyik videokártya gyártó, az AMD is nyilatkozott. Dr. Lisa Su, a cég vezetője elmondta, hogy érzékelték a megnövekedett igényeket, de a kriptovalutát nem tartják a saját növekedésük fő mozgatórugójának, ugyanakkor a fejlesztéseket folyamatosan figyelemmel kísérik. Az AMD elsősorban a játékosok igényeit igyekszik kielégíteni, ez így volt a múltban, és így lesz a jövőben is.

ethereumwidth-800.jpg