Az ősz során minden League of Legends e-sport rajongó szeme az Egyesült Államokra szegeződött, itt rendezték meg ugyanis a 2022-es világbajnokságot. A verseny döntője az idei év legnézettebb e-sport versenye lett, volt, hogy több mint 5 millióan figyelték egyidőben az eseményt.

A nagy döntő bevonult a League of Legends e-sport történelmébe, ugyanis a legendás csapatnak számító T1, és a jóval kisebb rajongó táborral rendelkező DRX (DragonX) csaptak össze. A DRX a világbajnokság igazi meglepetéscsapata, az esemény korai szakaszától, a Play-Intől meneteltek egészen a döntőig, majd egy hihetetlenül szoros, 5 meccses széria után ők emelhették a magasba a trófeát. Ez volt az első alkalom, hogy egy csapat a Play-Inből indulva érte el a világbajnoki címet. A DRX támogató játékosa, BeryL pedig az egyetlen, aki két különböző csapat égisze alatt is világbajnokká vált, 2020-ban a DAMWON Gaminggel vihette haza első világbajnoki aranyérmet.

Kingen, Pyosik, Zeka, Deft és BeryL teljesítményére örökre emlékezni fog a League of Legends közösség, több ezer ember előtt emelhették magasba a Summoner’s Cupot. A történéseket 5,1 millió ember is követte egyidőben, ami 1 millióval több, mint a 2021-es világbajnoki döntő esetében, amit az Edward Gaming, és a DAMWON KIA játszottak.

Az 5 meccses finálé a másik oldalon is tartogatott volna rekorddöntést, amennyiben a T1 nyeri meg a szériát, az élő legenda Lee Sang-hyeok alias Faker egyedüli játékosként négyszeres világbajnokká vált volna.

A döntőt már hagyományszerűen egy látványos nyitóceremóniával vezette fel a Riot Games, az idei program frontembere nem volt más, mint Lil Nas X, aki a 2022-es verseny betétdalát készítette.

Játékosokat tekintve Magyarország nem volt érintett az idei világbajnokságon, legeredményesebb League of Legends e-sportolónk, Kiss “Vizicsacsi” Tamás ezúttal nem jutott ki az eseményre a csapatával. Az Astralis nehéz évet tudhat maga mögött, tavasszal 10. helyen, nyáron pedig a 9. helyen zárták az LEC-szezonjait.

A magyar nézők viszont ezúttal is anyanyelvükön élvezhették az eseményeket, az Esport1 az egész eseményt magyar nyelven közvetítette a Play-Intől egészen a döntőig!

A League of Legends e-sport nagy tornái az idei évre véget értek, azonban indul az átigazolási szezon, ami komolyan átrendezheti az erőviszonyokat, 2023 elején pedig visszatér a legnagyobb európai liga, az LEC is.