• A Lucasfilm Games bővíti a csapatát
  • Producert is keresnek
  • Aki a jövőbeni videojátékokkal foglalkozna

A LucasArts bezárásával a Lucasfilm kivonult a videojátékos piacról, és a Disney is hasonlóan tett, miután lehúzta a fejlesztői részleg rolóját. Így a Star Wars játékokat kiadták az EA-nak, amiből eddig túl sok pozitívum nem származott, olyannyira nem, hogy több ízben is felmerült a rajongókban annak lehetősége, hogy a Disney végül visszaveszi az EA-től a jogokat.

Nos, egyelőre úgy tűnik, ez megmarad álomnak, hiszen februárban maga Bob Iger, a Disney feje mondta azt, hogy egyelőre nem tervezik elvenni a jogokat. Ugyanakkor a Lucasfilm játékokkal foglalkozó részlege, a Lucasfilm Games bővíti a csapatát több különböző beosztásban.

Egyebek mellett producert is keresnek, aki menedzseli a Star Wars filmes és televíziós ágaihoz kötődő digitális termékeket, amik a mobil és VR/AR platformokon kívül PC-re, PlayStationre, Xboxra és Switch-re érkeznek.

Ez persze még nem jelenti azt, hogy a Lucasfilm arra készül, hogy újra belép a videojáték piacra és visszaveszi a jogokat az EA-től, ugyanakkor akár ennek az előszele is lehet. Vagy éppen így próbálnak majd meg nagyobb kontrolt gyakorolni a jövőbeni játékokra, hogy ezzel is elejét vegyék az olyan botrányoknak, mint ami a Star Wars Battlefront 2-t lengte körül.