• A Disney és a Lucasfilm elégedetlen az EA-vel
  • Állítólag gondolkoznak azon, hogy elveszik tőlük a jogokat
  • Szóba került a Ubisoft és az Activision is, mint jelölt

Ha még emlékeztek ré, egyes beszámolók szerint a Lucasfilm és a Disney nyomást gyakorolt az Electronic Arts-ra, hogy eltávolítsák a Star Wars Battlefront 2-ből a mikrotranzakciókat. Most úgy látszik, hogy tovább gyűrűzik a gond, legalábbis erről szólnak a legfrissebb pletykák.

A Cinelinx értesülései szerint a Lucasfilm és a Disney elégedetlen azzal, ahogy az Electronic Arts a Star Wars liszenszt kezeli, és inkább más kiadó után nézne. Név szerint az Activisiont és a Ubisoftot is megkeresték a jövőre vonatkozóan. Mondanunk sem kell, hogy mivel van gondjuk: a Star Wars Battlefront 2 körül kialakult botrány és a Visceral-féle Star Wars játék törlése (pontosabban szólva a stúdió elkaszálása) sem tetszik a fejeseknek, akik behívták egy elbeszélgetésre az Electronic Arts felsővezetését.

Persze mindez csak névtelen forrásokra hivatkozó pletyka, szóval képzeljétek oda minden mondatba, hogy „állítólag”, és tessék a hírt egy nagy adag fenntartással kezelni. Hozzátennénk, hogy egyáltalán nem kizárt, hogy egy záradékra hivatkozva tényleg elvehetik a liszenszt. Indokot sem nagyon kell keresni: a Visceral játékának törlésével erősen úgy fest, hogy idén Star Wars játék nélkül maradunk.

Ha tényleg elvánrdorolnak a jogok, ti kire bíznátok a Star Wars játékokat?