Kis ország vagyunk, de a Star Warsot baromira szeretjük. Tavaly olyan roham indult Az ébredő Erő jegyvásárlásának kezdetén, hogy a Cinema City szerverei be is mondták az unalmast, és a támadás a mai nap sem volt kevésbé heves, amikor megnyílt a lehetőség a Rogue One, avagy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet jegyeinek elővételére.

Bár a Cinema City okulva a tavalyi hercehurcából, idén megerősítette a szervereit, nagyon sokan jelezték a fórumokon, hogy a jegyelővétel procedúrájára vagy nagyon-nagyon sokat kellett várni, vagy a végén csak a pénzösszeg lett levonva, a jegyet tartalmazó e-mail nem érkezett meg. A Cinema City már vasárnap kirakta a következőt a Facebook-oldalára:

„Kedves Star Wars Rajongók!
A tavalyi panaszokból kiindulva szeretnénk az alábbiakról előre tájékoztatni Titeket.
A rendszerünk szervereit megerősítettük, s ugyanezt kértük a PayU-tól is, aki az online fizetési partnerünk. Viszont mivel technikáról van szó, amit nem tudunk teljes mértékben befolyásolni, így fontos tudnotok:
Az online vásárolt jegyetek csak akkor került be biztosan a rendszerünkbe, amennyiben a Cinema City-től a vásárlás befejezését követő kb. 5, maximum 10 percen belül kaptatok egy visszaigazoló e-mailt, amely tartalmazza magát a jegyet is egy mellékletként.
Amennyiben csak az adott összeg terheléséről kaptok visszaigazolást a bankotoktól (sms-ben, e-mailen vagy, ahogy ez a banki szerződésetekben áll), de a fent említett levelet tőlünk a konkrét jeggyel nem, akkor a vásárlásotok részünkről sikertelennek minősült.
Ebben az esetben, az adott összeg a bankotok által meghatározott időn belül jóváírásra kerül a számlátokon. Viszont ez azt jelenti, hogy a Cinema City rendszerében nincs megvásárolt jegyetek a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet című filmre.
Ha az utóbbi esetet tapasztaltátok, javasoljuk, hogy a +36 80-800-800-as számon jelezzétek ezt számunkra, hogy tudjunk segíteni.”

Tehát a Star Wars Az ébredő Erő vegyes – bár többnyire pozitív – fogadtatása ellenére sem vesztett idehaza a népszerűségéből. Csak érdekességképpen a magyar bevételek az utóbbi pár film esetében:

  • Baljós árnyak: 2 331 590 dollár (nyitóhétvége: nincs adat)
  • A klónok támadása: 2 415 086 dollár (nyitóhétvége: 531 360 dollár)
  • A Sith-ek bosszúja: 3 140 982 dollár (nyitóhétvége: 881 342 dollár)
  • Az ébredő Erő: 6 515 981 dollár (nyitóhétvége: 1 508 298 dollár)

Azért ezek nagyon szép számok egy olyan kis országtól, mint mi vagyunk. Az Egy új remény, A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér csak azért nincs a listán, mert azok bemutatójakor nálunk még nagyon más világ uralkodott, viszont további érdekességként az 1997-es Special Edition változat hazai mozis eredményei:

  • Egy új remény: 591 759 dollár
  • A Birodalom visszavág: 314 183 dollár
  • A Jedi visszatér: 240 249 dollár

Azért ezek sem csúf számok egy újrakiadástól. Zárásul álljon itt a jegyelőrendelés indítása alkalmából kiadott legújabb spot, amiben egy ismerős birodalmi tisztet is megpillanthatunk.

És nektek már megvan a jegyetek a Zsivány Egyesre?