• A 2019-ben érkező Lego kaland 2 előtt nagy az elvárás
  • Megjelent az első trailer
  • Az előzetes jó poénokat és kreatív megoldásokat ígér

A Lego kaland kreatív ötleteivel, szívet melengető pillanataival, újító animációjával, fergeteges humorával és kikacsintásaival valóra váltotta minden LEGO rajongó álmát. Az azóta bemutatott két spin-off (Lego Batman: A film, Lego Ninjago: A film) persze nem ért föl A Lego kalandhoz mélységben és öntudatosságában, ellenben humorban és animációs leleményekben hozták a szokásos formát. Az előzmények elég magasra tették a lécet A Lego kaland folytatása előtt, s az is kétségekre adhat okot, hogy a filmet nem az eredeti rendezőpáros (Phil Lord és Chris Miller) készíti, de trailere alapján A Lego kaland 2 sem okoz majd csalódást.

a-masodik-lego-kaland-lego-movie-2.png

A poszt-apokaliptikus alapszituáció új helyzeteknek és poénoknak adhat teret, ami segít, hogy a sorozat ne laposodjon el, viszont az animáció továbbra is megtartotta a jól bevált, stop-motiont imitáló stílusát, ami az első Lego kaland látványvilágát is egyedivé varázsolta. A trailer azzal kecsegtet, hogy a folytatás is öntudatosan fogja használni a LEGO elemeket: ilyenek például a Duplo építmények, vagy a főgonosz figurája, aki nem minifigura, hanem egy másik, „földönkívüli” faj, a mini-doll. (A mini-doll a LEGO Friends készletek babája.)

A Lego kaland az egyik kedvenc (ha nem a kedvenc) animációs (vagy bármilyen) filmem, úgyhogy egyszerre várom és félem a folytatást. A trailer egyelőre pozitív, de még nem hagytam magamat meggyőzni, sokszor okozott már csalódást egy-egy jó trailer: lásd például az Öngyilkos osztag zseniális előzeteseit és a sajnálatos módon összecsapott végeredményt. Reméljük A Lego kaland 2-t is legalább olyan jól összerakták, mint az első részt! Várható megjelenés: 2019. február.