• A Metallica is szerepelt a BlizzConline nyitóünnepségén
  • A Twitch Gaming csatornán inkább lekeverték őket

Hétvégén került sor a BlizzCon digitális válozatára, a BlizzConline-ra, melynek nyitóünnepségén a legendás zenekar, a Metallica is előkerült egy rövid performansz erejéig, megidézve ezzel a 2014-es fellépésüket. A For Whom the Bell Tolls című dal gond nélkül le is ment, legalábbis a Blizzard hivatalos felületein, a Twitch Gaming csatornán ugyanakkor (ahol szintén követhető volt az adás) inkább gyorsan lekeverték a rockbandát, hogy ehelyett inkább teljesen oda nem illő prüntyögést hallhassunk.

A dolgok hátterében négy betű áll: DMCA. A digitális szerzői jogokat védő törvény miatt rendkívüli módon meg van kötve azoknak a keze, akik a Twitch-en streamelnek, miután tavaly minden eddiginél többen kerültek bajba zenék és hangok miatt, ezért a Twitch mindenkinek azt tanácsolja, hogy inkább kapcsolja ki a zenéket – akár még a játékokon belül is, ha licencelt nótákról van szó. Valódi megoldás ugyanakkor azóta sincs erre a rendkívül égető problémára, ami a fentihez hasonló nevetséges helyzetekhez vezet.

A Blizzard egyébként előre figyelmeztette a BlizzConline eseményeit közvetíteni kívánó streamereknek, hogy lesz olyan szegmens az adásban, melyben licencelt zene szerepel majd, és azt tanácsolták, hogy ezeket a részeket ne streameljék.

a-metallicat-is-elerte-a-twitch-cenzuraja-nevetseges-felpereces-jelenet-foglalja-ossze-a-platform-legnagyobb-problemajat.jpg