• Tavasszal indul az Xbox Game Pass
  • A Microsoft ígérete szerint több, mint 100 cím közül válogathatunk
  • A szolgáltatás díja 9.99 dollár lesz

Nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft is lát fantáziát az olyasféle előfizetéses játék-szolgáltatásban, mint amilyen az Electronic Arts különbejáratú Origin Access rendszere. Anélkül, hogy nagyon félrebeszélnénk, kezdjük a lényeggel: egy viszonylag alacsony, 9.99 dolláros havidíj ellenében a kínálatban szereplő játékok bármelyikével játszhatunk majd. Pontos listával még nem szolgáltak, a lentebb látható kép mindenesetre árulkodó, a bejelentés során a Halo 5: Guardians, Payday 2, NBA 2K16 és SoulCalibur címekkel reklámozták, illetve az ígéretek szerint a katalógus havonta bővülni fog.

A szolgáltatás igénybevételéhez nem lesz szükség külön Xbox Live Gold előfizetésre, bár a multiplayer komponens élvezéséhez elengedhetetlen lesz. Hogy kis hazánkban elérhető lesz-e az Xbox Game Pass, egyelőre még nem tudni, de indulásnál egyből 27 piacon élesedik a rendszer, úgyhogy esély az van rá. Ha lesz, és úgy döntünk, hogy előfizetünk, akkor az Xbox piactéren további „exkluzív kedvezmények” ütik markunkat – magyarán a katalógusban szereplő játékokat 20% kedvezménnyel magunkévá tehetjük, a DLC-k és egyéb kiegészítők pedig 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Az Xbox Insider Program résztvevői közül pár szerencsés kiválasztott már a mai naptól kipróbálhatja az alfa verziót, illetve az Xbox Live Gold tagok a program indulása előtt nem sokkal hozzáférést kapnak a szolgáltatáshoz. Pontos dátumot még nem tudunk, csak annyit árultak el a Microsoftnál, hogy „késő tavasszal” élesedik az Xbox Game Pass.

xbox-game-pass-lista.jpgTi beneveztek majd rá?