• A Microsoft mindig is veszteséggel árulta a konzoljait
  • Ezt a cég üzletfejlesztési vezetője, Lori Wright árulta el a bíróságon

Az Epic Games és az Apple között zajló bírósági ügy továbbra is szolgáltat izgalmakat: ezúttal a Microsoft kapcsán derült fény rendkívül érdekes bizalmas információkra.

A veszteségesen árult hardver a videójáték-ipar konzolos szegmensében egyáltalán nem szokatlan: az életciklus első éveiben ez teljesen bevett gyakorlatnak számít, a gyártók ugyanis így próbálják elérhető szinten tartani az árat, amit a játékeladásokból és az előfizetésekből származó nyereség kompenzál. A gyártási költségek csökkenésével azonban ez a trend idővel meg szokott fordulni, és akár több árcsökkentés ellenére is nyereségessé válhat a hardver, a Nintendo pedig általában különösen óvatos ilyen téren: ők a Switch-et például már az első naptól kezdve nyereséggel árulják.

Hogy mi a helyzet a Microsofttal? Nos, úgy tűnik, hogy ők történetük során eddig még egy fillért sem kerestek az eladott Xboxokon. A tárgyaláson a vállalat üzletfejlesztési vezetője, Lori Wright is jelen volt, mint tanú, akitől megkérdezték, hogy mennyit keres a Microsoft az eladott konzolokon. Erre azt válaszolta, hogy nem keresnek, veszteséggel árulják a hardvert, amikor pedig feltették neki, hogy "realizált-e valaha is nyereséget a cég a konzoleladásokból?", egy nemmel reagált.

a-microsoft-eddig-meg-egy-fillert-sem-keresett-az-xbox-hardvereken.jpg