• Több helyen is kivezetésre kerülnek a mostani Xbox One-modellek
  • Lehet, hogy a Microsoft már most az új generációt készíti elő

Bár a generációváltás idején egy-két évnyi kifutást még mindenképpen szoktak adni a régi gépeknek a gyártók (már csak azért is, mert az alacsonyabb árcédula miatt továbbra is alternatívát biztosítanak az árérzékenyebb vásárlók számára), mégis lehet, hogy a Microsoft ezúttal stratégiát vált, a vásárlók és a kereskedelemben dolgozók tapasztalatai szerint ugyanis egyre több helyen bukkan fel a "discontinued" ("kivonva") felirat az Xbox One S, Xbox One S All-Digital és Xbox One X modellek mellett a különféle online áruházakban.

a-microsoft-maris-megkezdte-az-xbox-one-kivezeteset-a-piacrol.jpg

Természetesen rögtön beindult a találgatás, hogy mi állhat a háttérben, a korábbi pletykák közül pedig több is belesimul a sztoriba. Nemrég például azt lehetett hallani, hogy a Microsoft valójában az év végénél sokkal korábban, már augusztusban piacra akarta dobni az új Xboxot, csak a koronavírus-járvány átírta a forgatókönyvet. De a hivatalosan még nem bejelentett olcsóbb, lemezmeghajtó nélküli (és vélhetően gyengébb hardverrel felszerelt) nextgen Xbox kapcsán is szuperalacsony árcédulát rebesgetnek, ami szintén szükségtelenné tenné az Xbox One további árusítását, hiszen a visszafele kombatibilitás adott.

Hogy pontosan mi zajlik a háttérben, azt természetesen csak a Microsoft tudja – a július 23-án esedékes Xbox Games Showcase után talán okosabbak leszünk valamivel.