• iOS-en is elérhetővé válhat az Xbox Game Pass és az xCloud szolgáltatás
  • Böngészős megoldással kerülnék meg az Apple korlátozásait

Szeptemberben Androidon is elérhetővé vált az Xbox Game Pass, ahol az xCloud technológiának köszönhetően akár az okostelefonunkról is játszhatunk a felhőben futó játékokkal. És bár a Microsoft iOS-en is szerette volna elérhetővé tenni az előfizetést, az Apple szigorú megkötései miatt erről végül letettek.

a-microsoft-megkerulos-manoverrel-juttatna-el-az-xbox-game-pass-szolgaltatast-ios-re.jpg

Az Apple készülékein egyelőre olyannyira csekély a cloud gaming támogatása a platformholder részéről (bizonsági aggályokra hivatkozva), hogy az Amazon nemrég bejelentett hasonló szolgáltatása, a Luna is csak böngészőn keresztül fut – igaz, ennek implementálásához legalább kaptak segítséget. Most pedig kiderült, hogy a Microsoft is hasonlóra készül.

A Business Insider értesülései szerint az Xbox üzletág vezetője, Phil Spencer nemrég úgy nyilatkozott a dolgozóknak, hogy mindenképpen elérhető lesz iOS-en az Xbox Game Pass, a cég terve pedig az, hogy ők is egy böngészős megoldással fogják elérhetővé tenni a szolgáltatást az Apple platformjain. Hivatalos reakció egyelőre nem érkezett a pletykára.