• Az Amazon bejelentette a Luna érkezését
  • Ez a cég saját streaming szolgáltatása lesz
  • Ami 6 dolláros havidíjjal és több mint 100 játékkal indul

A streaming szolgáltatások egyelőre enyhén szólva is gyerekcipőben járnak, ráadásul a Microsoft féle, Game Pass előfizetés mellé csomagolt xCloud-tól eltekintve nem is örvendenek olyan hatalmas népszerűségnek. Ez azonban szemmel láthatóan nem szegte az Amazon kedvét, akik ma bejelentették, hogy ők is belépnek a piacra, méghozzá Luna fantázianevű szolgáltatásukkal.

amazon-luna-01.jpg

Az Amazon Luna előfizetéses rendszerben fog működni, azaz a 6 dolláros havidíj befizetése után férünk majd hozzá a szolgáltatás több mint száz játékához, melyek közül a legkomolyabb címeknek jelenleg a Resident Evil 7 és a Control tűnnek. Az Amazon alapból Full HD felbontást és 60 fps-t ígér a játékoknál, azonban egyes címeknél ez 4K-s felbontásig is felmehet ugyanúgy 60 fps mellett.

A Luna továbbá Twitch integrációval érkezik, azaz ha meglátunk egy játékot az oldalon, ami megtetszik és benne van a szolgáltatás kínálatában, egyből nekiugorhatunk mi is az adott címnek. A Luna korai hozzáférésű verziójának kipróbálására már most is lehet jelentkezni, a lehetőséggel azonban egyelőre csak amerikaiak élhetnek.