• Május 21-én jelent meg az Amazon legújabb játéka, a Crucible
  • Mely azonban nem igazán ragadta meg a játékosok figyelmét
  • A fejlesztők épp ezért a legnépszerűbb játékmódra fókuszálják innentől a figyelmüket

Az Amazon egy ideje már próbál betörni a játékiparba kiadóként, nemrég pedig meg is jelent tőlük egy program Crucible címen. A Relentless Studios által jegyzett alkotás egy PvP-re kihegyezett, ingyenesen játszható online lövölde, mely a MOBA-k és a Hero Shooterek világát próbálja ötvözni a maga egyedi stílusában. Azonban hiába a papíron még egész ígéretesnek mondható koncepció, nagyon úgy néz ki, hogy a Crucible sem igazán tudott megragadni az online játékok telített és kompetitív piacán.

Ha megnézzük a Crucible játékosszámát a SteamCharts oldalán, láthatjuk, hogy sosem volt igazán nagy az érdeklődés a program iránt: egyszerre maximum 10 600 fő ült le elé, ami még a hányattatott sorsú Battleborn által produkált számoknál is kisebb, jelenleg pedig már ezer főnél is kevesebben játszanak vele minden nap.

A játékosbázis megzuhanására pedig a fejlesztők is reagáltak, akik nemrég egy hosszabb blogbejegyzést tettek közzé az oldalukon. Ebben egyrészt megköszönik a hatalmas lelkesedést, másrészt pedig azt is jelzik, hogy a közeljövőben leállítanak a Crucible három játékmódjából kettőt, hogy a további erőfeszítéseiket a legnépszerűbb játékmódra fókuszálhassák. Így döntésük értelmében hamarosan már csak a Hearth of the Hives játékmód lesz elérhető, a Harvester Command és az Alpha Hunters pedig távozik a felhozatalból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!