• iOS-re nem lesz elérhető az xCloud szolgáltatás
  • A Microsoft szerint az Apple az egyetlen, amely nem támogatja a cloud gaminget

A héten bejelentették, hogy szeptember 15-én elindul a Microsoft játékstreamelős szolgáltatása, az xCloud, fontos kitétel azonban, hogy csak androidos készülékekről lehet majd elérni, az iOS-verzió tesztelését ugyanis befejezték, és végül nem is lesz belőle semmi.

a-microsoft-mar-nem-is-teszteli-az-xcloud-ios-verziojat.jpg

Az Apple nemrég úgy reagált, hogy az xCloud szembemegy az App Store felhasználási feltételeivel, a Microsoft válaszként ugyanakkor azt mondta erre, hogy az Apple az egyetlen platformholder, amely nem támogatja a cloud gaminget.

"Sajnos nincs lehetőségünk arra, hogy beteljesítsük víziónkat, és iOS-en is elhozzuk a cloud gaminget a játékosok számára az Xbox Game Pass Ultimate-en keresztül. Az Apple jelenleg az egyedüli, aki megtagadja felhasználóitól a cloud gaminget és az olyan előfizetős szolgáltatásokat, mint az Xbox Game Pass. Emellett rendre máshogy kezeli a játékos applikációkat, sokkal elnézőbb szabályokat alkalmazva a nem játékos alkalmazások esetén, még akkor is, amikor ugyanúgy interaktív tartalomról van szó. Az Xbox Game Pass összes játéka korhatár-besorolással rendelkezik az ESRB és már regionális szervezetek által. Elhivatottak vagyunk, hogy megtaláljuk annak a módját, hogy iOS-re is elhozhassuk a cloud gaminget az Xbox Game Pass Ultimate-tel. Úgy hisszük, hogy a vásárlóknak kell a játékélmény központjában lenniük, márpedig a játékosok azt mondják, hogy ők azt szeretnék, ha bárhol játszhatnának, kapcsolódhatnának, illetve oszthatnának meg tartalmakat. Mi pedig egyetértünk velük" – reagált a Microsoft egyik szóvivője.

A Microsoft tehát egyáltalán nem határolódott el az Apple platformjától, a jelenlegi szigorú szabályok mellett azonban nincs esély arra, hogy iOS-en is elérhető legyen az xCloud.