• A Miramax szerezte meg a Halloween tévés jogait
  • Így már biztos, hogy érkezik a sorozat
  • A franchise-ot jelenleg a Trancas International Films kezeli
  • A széria után pedig további filmek is érkezhetnek

Mostanra megszámolni is nehéz, hogy hányszor halt meg Michael Myers, hiszen az 1978-as indulása óta már nem kevesebb mint 13 filmet termelt ki magából a Halloween-széria (Johna Carpenter klasszikusát is beleszámolva), finoman szólva is ingadozó minőségben. David Gordon Green (aki legutóbb Az ördögűzőre hozott szégyent) 2018-as mozija ugyan új életet lehelt a filmvilág egyik legismertebb sorozatgyilkosának ámokfutásába, ám a folytatások már nagyon távol álltak attól, hogy jónak nevezzük őket (mondjuk ki nyugodtan: pocsék volt mindkettő), éppen ezért ért minket váratlanul a hír, miszerint egy sorozat keretében láthatjuk viszont az ikonikus maszkot. Szeptember végén arról szóltak a hírek, hogy a Miramax szerezheti meg a tévés jogokat (a franchise felett a Malek Akkad által vezetett Trancas International Films bábáskodik), mostanra pedig kiderült, hogy valóban ez a stúdió lett a befutó.

michaelmyers.jpg

A kép forrása: Vanity Fair

A két cég által kötött megállapodás értelmében tehát a Miramax fogja tető alá hozni a szóban forgó szériát, ám ez még nem minden, a későbbiekben ugyanis újabb filmek és sorozatok érkezhetnek, ami a legendás rémalakot veszi alapul. Értsd: egy teljes univerzum épülhet Michael Myers köré, mert az MCU óta ugyebár nem is tudnak másban gondolkodni az alkotók. "Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy a televíziózás világába hozhatjuk a Halloweent" – mondta Marc Helwig, a Miramax globális televíziós részlegének vezetője. "Örülünk, hogy tovább mélyíthetjük a partnerségünket a Trancas-szal, valamint a briliáns Malek Akkaddal, miközben új módon mutathatjuk be ezt az ikonikus franchise-t a fiatalabb generációnak." Meglátjuk, hogy végül mi sül ki ebből az egészből, mindenesetre eléggé alacsonyra került a léc tavaly (bár korábban sem volt sokkal magasabb), szóval annyira azért nem lesz nehéz maradandót alkotni.

A ConQuest jóvoltából egy jópofa Detective Pikachu Returns ajándékcsomagot fogunk kisorsolni hamarosan, amelyben többek között bögre, jegyzetfüzet és kulcstartó is található. A részletekért ERRE tessék!