• Kiderült, mennyit ajánlott a streamereknek a Mixer az exkluzivitásért cserébe
  • Ninja 20-30 millió dollárt kapott

A Microsoft streaming platformja, a Mixer nagyon megnyomta a tavalyi évet, és nem mondhatjuk, hogy mindhiába, hiszen sikerült megháromszoroznia a piacrészesedését - az persze már más kérdés, hogy még így is óriási a lemaradása a Twitch-től.

A fő stratégia érthető mód a legnépszerűbb streamerek bezsákolása volt, akik között akadt több igazi nagyágyú is, mint például Ninja, akinek 20 és 30 millió dollár között fizetett a Mixer az exkluzivitásért - árulta el az Ader ügynökség vezérigazgatója, Justin Warden.

Korábban egyébként ennek a duplájáról, 50 millió dollárról lehetett hallani. Kontextusba helyezve: Ninja korábban éves szinten nagyjából 10 millió dollárt keresett a Twitch-en, a 20-30 milliós aláírási pénz tehát nem csoda, hogy meggyőzte a streamert.

a-mixer-dollar-tizmilliokat-fizetett-ki-a-streamereknek.jpg

Persze nemcsak Ninjának fizetett a Mixer, hanem másoknak is - árulta el egy másik ügynökség elnöke, Ryan Morrison. Ő azt állítja, hogy azok, akik nagyjából 10 ezer egyidejű nézőt tudnak felmutatni, 10 millió dollár körüli csekket kaptak, míg a kisebb streamereknek nagyjából 1 millió dollárt ajánlottak fel.

Hogy mindez megérte-e a Mixer és a Microsoft számára, az persze csak hosszú távon fog kiderülni, ám az már most is látszik, hogy néhány nagy név bezsákolása önmagában még kevés lesz a Twitch megszorongatásához.