• Milan Lee egykori alkalmazott szerint a Mixer menedzserei igencsak rasszisták
  • Neki például a szemébe mondták, hogy csak a háttere miatt vették fel
  • De volt olyan is, hogy az egyik menedzser rabszolgaként hivatkozott a szerződéses streamerekre

Nagyon rájár a rúd a Mixerre az utóbbi pár napban: a Microsoft streaming platformja nemrég jelentette be megszűnését, ha pedig ez önmagában nem lenne elég, a hétvége folyamán egy volt alkalmazottjuk rasszizmussal vádolta meg a teljes menedzsmentet. Milan Lee 2018-tól dolgozott a Mixer csapatánál, az itt töltött idejéről pedig egy TwitLonger posztban számolt be nemrég.

Lee szerint a kevés afroamerikai alkalmazott egyikeként igen nehéz élete volt a Mixernél Az egyik konferencia során például félrehívták, és közölték vele, hogy csak a háttere miatt kapta meg az állást, máskor pedig az egyik menedzser a füle hallatára rabszolgaként hivatkozott a Mixer szerződött streamereire, míg saját magára a rabszolgatartó kifejezést használta.

mixer-small.jpg

Lee az utóbbi incidenst jelentette is először a nő feletteseinél, aztán a HR embereinél és a jogi osztályon, azonban a menedzsert végül semmi retorzió nem érte. Lee szerint az illetékesek azzal indokolták a döntésüket, hogy a nő nem lehet rasszista, hiszen felvett egy afroamerikai alkalmazottat is.

A Mixer azóta már reagált Milan Lee eredeti posztjára, ahol elmondták, hogy ők egy befogadó és pozitív közösséget szeretnének építeni, innentől kezdve pedig erre különösen odafigyelnek majd.