• Július 22-én leáll a Microsoft streaming szolgáltatása, a Mixer
  • A Facebook Gaming lesz az új partnerük

A Microsoft tavaly komoly pénzeket pumpált bele saját streaming szolgáltatásába, ám úgy tűnik, hiába, hétfő este ugyanis váratlanul bejelentették, hogy július 22-én leáll a Mixer. Ezt követően az oldal és az applikáció a Facebook Gamingre fog átirányítani.

"Egyértelművé vált, hogy a saját streaming közösség felépítéséhez szükséges idő nincs összhangban azokkal a tervekkel és élményekkel, amiket most szeretnénk megvalósítani, ezért úgy döntöttünk, hogy bezárjuk a Mixert, a közösséget pedig segítünk átterelni egy új platformra" - nyilatkozta az Xbox feje, Phil Spencer.

ennyi-volt-a-microsoft-lelovi-a-mixert-ninjaek-ujbol-barhol-streamelhetnek.jpg

Bár a Mixer és a streamerek közötti megállapodás a Facebook Gamingen is folytatódik majd a Microsoft szerint, ez nem mindenkire lesz érvényes. Az olyan nagy nevek, mint Ninja vagy Shroud – akiket több tízmillió dollárért "igazoltak le" – szabadon dönthetnek arról, hol szeretnék folytatni. Előbbi a Twitteren reagálva azt mondta, hogy a közönségére fog gondolni, amikor is meghozza majd ezt a bizonyos döntést.

A Microsoft döntésének hátterében az áll, hogy a Mixer nézőközönsége nem növekedett kellő ütemben, a Project xCloud miatt azonban sürgeti őket az idő – ezért is döntöttek úgy, hogy inkább a Facebook óriási közönségét választják. Az xCloud lehetővé teszi majd, hogy amikor egy streamet nézünk, akkor egyetlen kattintással elindítsuk mi is az aktuális címet a játékstreamelésnek köszönhetően. Ez azonban még a jövő zenéje.