• A Stranger Things alkotói elmondták, hogy már elkészült a finálé 1. epizódjának forgatókönyve
  • Egyelőre túl sok karaktert tartottak életben, akiknek a sorsát mind le fogják kerekíteni
  • Az 1. évad hangvételéhez térnek vissza, de az előző szezon méreteihez igazodnak

A Stranger Things záróévadjáról egyelőre csak homályos információink vannak. A vizuális effektek időigényes kiérlelése miatt akár két évet is igénybe vehet, mire a Netflix képernyőjére kerül az utolsó nyolc epizód. A sorozat alkotói, Ross és Matt Duffer, illetve a Deadpool 3 munkálataiba is belevágó Shawn Levy vasárnap egy Los Angeles-i eseményen elárulták, hogy már elkészültek az első rész forgatókönyvével, és nekiláttak a folytatáshoz. A Netflix vezetőinek egyébként korábban bemutatták a teljes történetet, a lezárás pedig néhányukat meg is ríkatta.

Ross Duffer elmondta, hogy őket is meglepte, amikor a Netflix zöld utat adott a második szezonnak. Akkor dolgozták ki a sorozat hosszú távú koncepcióját, illetve az Upside Down működését. Hozzátette, hogy már a legutóbbi részekben felvezették a finálét, de még bőven vannak meglepetések a tarsolyukban. „A természetfeletti [dolgok] mellett legalább olyan fontos, hogy számtalan karakterünk van – többségük továbbra is életben –, akiknek a sorsát le kell kerekíteni” – idézi őt a The Hollywood Reporter.

mv5bodmwyjmxotitnwi1oc00zdc2lwe3mzmtnzblzdbmztq5zwjjxkeyxkfqcgdeqxvymtmwndk2mzu1v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Végül arra is kitért, hogy a befejező évadban a korábbi felvonások stílusát ötvözik majd. Például a harmadik szezon nagy nyári blockbuster jellegét és a negyedik pszichohorrorját. Mégis, a befejezés leginkább a nyitány hangvételéhez tér vissza, jóllehet méretében az előző évad hosszához idomul majd. Ti várjátok már a végjátékot? Szerintetek kik maradhatnak életben?