• 2016 előtt nem lesz új információ a Nintendo NX-ről
  • A Wii U-t és a Nintendo 3DS-t továbbra is támogatni fogja a japán cég

A Nintendo Wii U bukása után sokáig úgy tűnt, hogy a nagy N képtelen lesz talpra állni azután a kudarc után, amit el kellett viselnie: három év alatt alig 10 millió egységet szállítottak a konzolból, így a Nintendonak lépnie kellett.

Márciusban derült ki, hogy új konzolt készítenek, NX kódnév alatt, a bejelentésre pedig azzal egyidőben került sor, hogy a Nintendo aláírt egy megállapodást a DeNA-val, hogy okostelefonokra készít majd exkluzív Nintendo játékokat: „Új platformként lett bejelentve a DeNA szerződéssel egyidőben. Ezzel akartuk azt jelezni, hogy nem vonulunk ki a konzolgyártásból, továbbra is folytatjuk a hardvergyártást.” – mondta el Satoru Iwata, majd így folytatta: „Normál esetben később történt volna meg a bejelentés. Ez olyan volt, mint amikor egy bűvész idő előtt felfedi a mutatványa mögött álló titkot. Jelenleg nem beszélhetek az NX-ről. Ha megtennénk, a versenytársaink elvehetnék az ötleteinket, és a játékosok nem kapnának meglepetést. 2016 előtt nem lesz újabb információ.

Az NX-el a Nintendo teljesen a nulláról indul, de nem fogják megszüntetni sem a Wii U, sem a 3DS támogatását. „Mindkettőnek megvan a stabil bázisa. A régi konzolok támogatásának azonnali elvágása nem lenne hatékony módszer. Továbbra is készítjük a játékokat mindkét platformra, ezzel egyidejűleg pedig készítjük elő az NX-et.” – közölte Iwata. Tudja, hogy a Wii U programkínálata nem a legjobb, de amíg lehet, addig alkotni fognak rá játékokat.

wiiu3ds.jpg