Lassan 20 éves a Postal, a 90-es évek egyik hírhedt, legendás játéka, ami a tömény erőszak bemutatásával fellendítette azokat a vitákat, hogy van-e kapcsolat a videojátékokban ábrázolt és a valós életben jelen lévő brutalitás között. A Postal fejlesztői tavaly tettek ígéretet arra, hogy kiadják a program forráskódját, feltéve ha valaki portolja a játékot Dreamcastre. Nos, ez megtörtént, a széria születésének 20. évfordulóján. 

"Tizenkilenc évvel ezelőtt, 1997. szeptemberében kiadtuk a gyanútlan embereknek a Postalt, ami egy csapásra megragadta a játékosok, a politikusok, szülők figyelmét az egész országban. Azonnali siker lett, és azóta is támogattuk és frissítettük a játékunkat. De most eljött az ideje annak, hogy átadjuk a Postalt a játékosoknak azzal, hogy nyilvánosan elérhetővé tesszük a forráskódot. Gondoljatok erre úgy, mint egy megkésett karácsonyi ajándékra." -- olvasható a fejlesztők hivatalos blogposztjában. "Ez egy hosszú és rázós út volt. A Postal a gyermekünk, de a jövőjét készek vagyunk a játékosok kezébe helyezni. Ezt nagyon sokan kérték már tőlünk, és mi is évek óta ígérjük. Most eljött az ideje ennek, a Postal elérhetővé vált a Bitbucket-on, a GPL2 license alatt."

A Postalt ezáltal szabadon lehet alakítani, módosítani, frissíteni, bármit meg lehet tenni vele, amit a játékosok meg tudnak csinálni. Te fogsz vele tenni egy próbát?

ssaae622ee6a7ce825119813cbc3dd6c3b8a182e17.jpg