Ahogy arról Obo tegnap már beszámolt nektek a szokásos összefoglalóban, az Alan Wake mindössze 145 ezer példányban kelt el májusban, ami igen gyenge eredménynek számít. A játék egyes becslések szerint jelenleg fél- és egymillió eladott példány között lézeng, ami már azért termel profitot, de ahhoz sajnos nem elég, hogy felvegye a versenyt a Microsoft többi exkluzív nagyágyújával. A fejlesztők szerint azonban nincs gond, mindössze az új cím az, ami időt követel.

"Összességében elégedettek vagyunk az Alan Wake fogadtatásával, mind kritikai, mind pedig rajongói téren." -- mondta Oskari Hakkinen a VG247-nek adott interjújában.

"Az emberek a történetet vitatják leginkább, de szeretik a karaktereket, a harcot, és ami a legfontosabb, a helyszínt. Az is biztos, hogy az Alan Wake egy nagyon kemény időszakban jelent meg, olyan ellenfelekkel együtt, melyeket roppant agresszív marketing tartott a köztudatban. Ezzel szemben mi igyekeztünk eredetiek maradni, és valami mást csinálni a játékvilágban, mint a többiek. Ez a szippantásnyi friss levegő jól jöhet még a játékosoknak, azok pedig, akik már játszottak az Alan Wake-kel, szép lassan elterjesztik a többiek között is. Az Alan Wake-re nincs is jobb szó a jelenségnél."

A Remedy tehát optimista, sőt, a folytatás ötletéről sem mondtak le. Az idő majd elárulja, igaza van-e a finn csapatnak, mi viszont addig is szorgalmazzuk egy PC-s port elkészítését, hátha az dobna pár milliót azon a bizonyos statisztikán.