Az Alan Wake remek játék, kár, hogy PC-re két évet késett. A Remedy, ismervén a PC-s társadalom hiúságát, sejti, hogy sokan inkább letöltik majd a programot ahelyett, hogy megvennék. Ezért üzent a kalózoknak, igaz, nem azt, amit a legtöbb fejlesztőcsapat szokott.

A Remedy üzent a PC-s kalózoknak

"Hát persze, hogy érdekel [a warez]." -- mondta Oskari Hakkinen a Eurogamernek. "Öt éven át dolgoztunk a játékon véres verejték és könnyek közepette. Remélhetőleg az emberek is látják majd, hogy egy kultikus klasszikussal van dolguk. Egy kicsi, mindössze hatvan főt számláló csapat vagyunk. Lesznek, akik fizetnek majd érte és lesznek, akik nem. A nap végére minket csak az érdekel majd, hogy minél több embert szórakoztassunk. Persze bízunk benne, hogy minél többen megveszik, de ha nem, legalább élvezzék a sztorit."

Oskari kifejtette, hogy szerinte a warez ahhoz hasonlít, mint amikor egy mobiljáték az ún. freemium modellt használja: játszol egy ideig, majd a program rákérdez, hogy akarsz-e fizetni. Ha nem, játszhatsz tovább ingyen, de ha élvezted, adhatsz érte pénzt is, melyért további lehetőségek nyílnak meg előtted (frissítések, új pályák, stb.).

"Persze a kettő nem ugyanaz, de talán van valami az Alan Wake-ben, amit annyira élveznek majd, hogy maguk is meg lesznek lepve. Azért töltötték le, mert hallottak róla, ezzel nincs is semmi gond. Tetszik nekik és majd valami másra is lecsapnak, amit mi csináltunk."

Optimista hozzáállás, meglátjuk, mi sül ki belőle. Az Alan Wake tegnap jelent meg Steamen 21 eurós áron. A dobozos változatok ennél többe kerülnek majd (a sima 9-10.000, a gyűjtői 12-13.000 körül), megjelenésük március 2-án esedékes.