Elképesztő sikernek örvendett az NES Classic Mini, az SNES Classic Mini pedig éppencsak megjelent, jövőre azonban boltokba kerül az a gép, ami sokunk  gyerekkorát határozta meg: a Commodore 64 Mini! Az első otthoni komputer 1982-es megjelenése elképesztő őrületet generált, egy-egy jobb állapotban lévő darabért pedig a mai napig hihetetlen összegeket fizetnek a rajongók.

A Commodore 64 Mini 2018 elejétől lesz megvásárolható (előrendelni ér), és ahogy eddig megszokhattuk, előretelepített játékokat kap, szám szerint 64-et. Az eredeti formaterv megmaradt, de a TV-hez már HDMI kábelen keresztül csatlakozik, illetve kap egy helyes kis joystickot és egy töltőkábelt is. Árát a gyártó 70 dollárra lőtte be, de az eddig megjelent retro-konzolok hazai árképzését ismerve ez többszörösébe fog kerülni itthon.

És persze a lényeg: a játékok. A gépen megtalálható lesz többek között a Chip's Challange, az Anarchy, a Cyberdyne Warrior, az Impossible Mission 1-2, a Speedball 1-2 és az Uchi Mata is. Nekem már csak egy kérdésem van: a Bozo's Night Out miért nem került fel a gépre?