• Távozik a Blizzardtól Nate Nanzer
  • Ő volt az Overwatch League vezetője
  • Az Epic Gameshez megy, ahol a kompetitív Fortnite-tal fog foglalkozni

Az Overwatch League vezetője, Nate Nanzer nemrégiben váratlanul bejelentette, hogy távozik a Blizzardtól, ahol 2014 óta dolgozott, és nagy szerepe volt abban, hogy sikerült elindítani a nagy amerikai sportokhoz hasonlóan franchise rendszerben működő esport-ligát.

a-rivalis-fortnite-hoz-megy-az-overwatch-league-vezetoje.jpg

Nanzer szerény és hálás szavakkal intett búcsút eddigi munkaadójának és csapatának - hozzátette azt is, hogy ez volt élete eddigi legnehezebb döntése.

"Üdv, Overwatch-család! Szeretném megosztani veletek, hogy egy új lehetőség miatt elhagyom a Blizzardot. Ez volt életem eddigi legnehezebb döntése, mivel ez azt jelenti, hogy nem dolgozhatok többé a legjobb stábbal, játékosokkal, csapatokkal, tulajdonosokkal, partnerekkel és rajongókkal az esport világában. Nem tudom kellőképpen hangsúlyozni, mennyire büszke vagyok arra, amit közösen elértünk. Megtiszteltetés, hogy részese lehettem annak a csapatnak, amely segített létrehozni a ligát."

"Túlságosan sokra értékelik az én szerepemet az Overwatch League sikerében. Király volt a liga publikus arcának lenni, de sokan túlbecsülik a szerepemet. Ez nem rólam szól, soha nem is szólt. Ez mindannyiótokról szólt. Ezért is vagyok magabiztos azt illetően, hogy a liga jó kezekben lesz. Alig várom, hogy merre viszi majd tovább a csapat az Overwatch League-et 2020-ban és később. Végig ott fogok szurkolni mellettetek!"

És hogy hol folytatja Nanzer? A történetet ez teszi igazán pikánssá, nem sokkal később ugyanis az Epic Games megerősítette, hogy Nanzer csatlakozott hozzájuk, hogy a Fortnite kompetitív részével foglalkozzon. Az Overwatch-hoz képest esport szempontból még gyerekcipőben jár a játék (a népszerűsége persze már most óriási), de remélik, hogy Nanzer segítségével sikerül elérni egy még profibb körítést.