• Lehet, hogy egy újságcikkel harangozzák be a következő Archives eseményt
  • A helyszín ezúttal Kuba fővárosa, Havanna lesz
  • A cikk szerint itt titokzatos üzleti csoportok és katonai erők ténykednek
  • És még egy veszélyes hurrikán is közeleg

Nagyon úgy tűnik, hogy egy újabb Archives esemény közeledik felénk, aminek helyszíne a jelek szerint Kuba meseszép fővárosa, Havanna lesz. Erre a következtetésre azután jutottak az emberek, hogy „megjelent” a játékbeli Habana Sun című újság legújabb száma, amiben Marise Solis újságíró tárja fel a Don Rumbotico nevű családi rumüzlet tragédiáját.

E szerint a szerény kezdetektől 2060-ra a Don Rumbotico Havanna egyik legnépszerűbb itókáját gyártotta, az élén pedig immár Alicia Diaz állt. De aztán a dolgok változni kezdtek. Egy névtelen üzleti csoport érdeklődni kezdett a cég iránt, életre szóló lehetőséget kínálva Diaznak, de ő nem volt hajlandó feladni a családi vállalkozást. Ezután a szállítmányok késni kezdtek, a szeszgyár pedig gyújtogatás okán leégett, a család kénytelen volt belemenni az üzletbe.

Természetesen a Don Rumbotico ezután nemzetközi szinten is ismertté vált, de már csak nevében volt ugyanaz. Az íze megváltozott, a családias cég beépült a világ többi tömeggyára közé. És a cikk szerint Havannában nem csak a Don Rumbotico járt így. A Havana Sea Fort nevű városi nevezetességet is felvásárolta ez a névtelen üzleti csoport, és akárcsak a rumgyártó cég, ez is felismerhetetlenné vált. Mostanra fegyveres biztonsági őrök és helikopterek járőröznek körülötte, a kapuk pedig zárva vannak az egyszerű ember előtt.

A cikk után egy felhívás jön, amiben a Fernando-hurrikán közelgő pusztítására hívják fel a figyelmet. E szerint a vihar hatalmas pusztítást fog végezni a partvonal mentén, így az ott lakóknak minél előbb evakuálniuk kell.

overwatch-habana-sun-havana-event.jpg

Mint látható, Havannára rendesen rájár a rúd az Overwatch világában. A közelgő természeti katasztrófa, a rejtélyes üzleti csoport és a katonai erők pedig mind arra mutatnak, hogy mindez hamarosan, a feltételezések szerint egy Archives esemény képében a játékban is megjelenik.