A PlayStation 4 bejelentése nyilvánvalóvá tette, hogy a Sony többé nem követi el azt a hibát, hogy egy nehezen programozható, kiismerhetetlen architektúra szerint épített gépet dob a piacra. Helyette egy átalakított, játékosok igényeihez igazított személyi számítógépet ad ki idén karácsonykor, mely több egyértelmű pozitívummal is jár. Az első ezek közül, hogy a PS3 multiplatform játékainak gyengeségei immár a múlt árnyaivá válnak. A második pedig, hogy a konzol nagyon hamar kitanulható, így alig egy éven belül látványos, ugrásszerű technikai fejlődést láthatunk. Persze, valahol hátrány a PC-s kivitel, mert így a hardverek hamarabb avulnak el, mint a PS3 vagy az Xbox 360 korában, de az optimalizációnak hála még így is sokáig versenyképes játékokat kapunk majd.

Ráadásul a PS4 egy rakás PC-s fejlesztőnek is bejön. Most például a Total War-szériáról híressé vált Creative Assembly kampánytervezője, Dom Starr nyilatkozott a Eurogamernek a közelgő konzolról. Állítja, hogy a PC nem haldoklik, sőt, nagyon is elemében van, s erre a Sony masinája az élő bizonyíték.

"Nem hiszek benne, hogy a PC-t a kihalás veszélye fenyegetné. Szerintem ez nevetséges állítás. Ha más nem is, hát a tény, mely szerint az új PS4 konzol tulajdonképpen egy adaptált PC, bizonyítja, milyen erős platformról beszélünk, aminek még nagyon hosszú ideig nem jön el a hanyatlása." -- fogalmazott Starr.

Felmerül persze a kérdés, hogy amennyiben a Creative Assemblynek ennyire tetszik a PlayStation 4, várható-e Total War-játék az év végén debütáló nextgen gépre. Don nem volt hajlandó kommentálni a csapat terveit, de azért megszellőztette, hogy mindez igenis lehetséges.

"Személy szerint úgy gondolom, hogy jó dolog lenne egy konzolos Total War, elhozva az élményt azok számára is, akik nem kifejezetten PC-s játékosok. Persze mindent át kéne ültetni kontrollerre. Egy olyan eszközzel, mint a Wii U GamePad, nem is lenne nehéz a dolog. Megrajzolhatnánk az egységek és seregek útvonalát az ujjainkkal."

Dom úgy véli, mindez a Dual Shock 4-en már komolyabb kihívás, de a csapat semmitől sem riad vissza. A Total War: Rome II (adatlapunkon és képeinken) mindenesetre PC-exkluzív címnek minősül és még idén megjelenik. Akit érdekel, milyen lesz, a még kapható februári PC Guruban hatoldalas exkluzív előzetest olvashat róla.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2