A Samsung Electronics bejelentette legújabb együttműködését a LIFE Picture Collection fényképarchívumával. Az együttműködés keretében a Samsung díjnyertes The Frame televízióján élvezhetjük a művészeti gyűjtemény bővített verzióját.

A LIFE Picture Collection a 20. század vizuális archívuma, amely több mint 10 millió fényképet tartalmaz történelmi jelentőségű személyiségekről és pillanatokról. A Samsung Art Store 20 fényképet válogatott össze a gyűjteményből, amelyek július 28-tól világszerte elérhetőek a The Frame tulajdonosai számára. A Samsung Art Store felhasználói lenyűgöző képeken keresztül élhetik át a történelmet; a képek a nyugati parti kaliforniai szörfösöktől Pablo Picassóig megannyi ikonikus témát mutatnak be.

theframeartstorepartnership1.jpg

Az ehhez hasonló együttműködések révén a Samsung célja közelebb hozni a művészetet mindenkihez, lehetővé téve, hogy vásárlói kifejezhessék művészeti ízlésüket, és könnyedén hozzáférjenek világhírű műalkotásokhoz. A LIFE Picture Collectionnel való együttműködés új, történelmi jelentőségű művekkel egészíti ki a Samsung Art Store festményekből, grafikákból és fotográfiákból álló, már így is jelentős könyvtárát. A Samsung Art Store a későbbiekben további fotókat is tervez bemutatni a LIFE ikonikus fotóarchívumából, hogy a gyűjtemény még több darabja legyen elérhető előfizetői számára.

theframeartstorepartnership2.jpg

A The Frame egy innovatív digitális vászon, amely bekapcsolt állapotban televízióként, kikapcsolt állapotban pedig műalkotásokat megjelenítő vászonként lehet jelen otthonunkban QLED képminőségben. A 2022-ben bevezetett matt kijelző (Matte Display) segítségével a The Frame vásárlói eredeti minőségükben élvezhetik a gyönyörű műalkotások látványát, a drasztikusan csökkentett fényvisszaverődéseknek köszönhetően pedig nappal is tisztán láthatják a képernyőn szereplő alkotásokat. A The Frame Art Store felületén a felhasználók több mint 2000, gondosan válogatott, világszerte elismert intézményekből származó műremekből állíthatják össze a saját személyes gyűjteményüket. A készüléken többek között megtekinthetők a magyar Szépművészeti Múzeum, a párizsi Louvre, a madridi Prado Múzeum vagy a szentpétervári Ermitázs Állami Múzeum műkincsei.

theframeartstorepartnership3.jpg

A 2022-es The Frame készülékhez járó 2 hónapos díjmentes Samsung Art Store próba előfizetéssel a fogyasztók már a dobozból kivéve is megjeleníthetik a történelem egy darabját saját otthonuk falain.