Ugyan a Sea of Thieves PS5 változatának megjelenése még pár nappal odébb van, de már most érdekes hír érkezett róla: a Digital Foundry tesztjei alapján jobban néz ki a Sony konzolján, mint Xbox Series X-en. Tehát még egyszer: az Xbox Game Studios játéka szebb PlayStation-ön. Azért ez elég meredek, nem? 

A Microsoft egyre több játékát teszi elérhetővé PlayStation-ön, ami egyébként az eladásokon is meglátszik: nemrég adtuk hírül, hogy Xbox játékok uralják a PlayStation Store eladási listáit. A legújabb Xbox-os PS cím a Sea of Thieves lesz, amit már rengetegen előrendeltek a Sony áruházában. A Digital Foundry kipróbálhatta a játék kiadáshoz közeli változatát, a tesztelések alapján pedig jobban néz ki PS5-ön, mint a Mircosoft konzoljain. És hogy ez miért érdekes? Több szempontból is:

  • lassan a PlayStation lesz az a konzol, amin Xbox játékokat érdemes játszani
  • a Sea of Thieves-t az Xbox Game Studios egyik belső stúdiója, a Rare készítette
  • azt gondolnánk, hogy először az Xbox képességeit maxolják ki

Ha hihetünk a szemünknek, PS5-ön jobban néznek ki az árnyékok és a növényzet, úgy összességében pedig magasabb minőségű a látvány. A PS5-ös változatnak a PC-s verzióval összehasonlítva sincs oka szégyenkezni, míg az Xbox-os többször is kilóg a sorból. A teljesítmény mindkét konzolon hasonló, és majdnem folyamatos a 60 FPS. Van 120 FPS támogatás is, 1080p felbontáson, de annak a minőség látja kárát.

Kíváncsian várjuk, hogy a megjelenésig hátralévő napok alatt még tovább javul, vagy esetleg romlik a PS5-ös Sea of Thieves, mely április 30-án érkezik!