A PlayStation Store kimutatásai alapján a legnépszerűbb előrendelhető játék nem más, mint az Xbox Game Studios közel 6 éves játéka, a Sea of Thieves! A kalózos őrület 2018. március 20-án jelent meg PC-re és Xbox One-ra, április 30-án pedig érkezik PS5-re is. Úgy tűnik a híre megelőzte, mert az előrendelési versenyben olyan játékokat utasított maga mögé, mint a Rise of the Ronin, a Stellar Blade, vagy a Dragon’s Dogma 2

A játék mind az Egyesült Államokban, Angliában, Franciországban és Németországban is az első a listán, illetve megnéztem, nálunk Magyarországon is ez a helyzet. Olyan országokban, mint pl. Kanada vagy Spanyolország, ugyan nem az első, de szintén a TOP5-ben található.

sea-of-thieves-playstation-store-elorendeles-pc-guru-02.jpg

Azért nem egy rossz teljesítmény ez egy 6 éves játéktól, amihez a rossz hangok szerint hozzájárul a Skull and Bones fogadtatása is, gondoljunk csak arra, hogy miatta még az Assassin's Creed IV: Black Flag játékosszáma is megugrott (pedig az egy több mint 10 éves játék). Úgy tűnik, hogy a játékosok imádják a kalózos témát, és ki vannak éhezve egy minőségi alkotásra - április 30-án kiderül, a PlayStationösöknek is bejön-e majd a Sea of Thieves.