Megérkeztek a hétvége észak-amerikai mozis statisztikái, ezúttal jobbára olyan alkotásokkal, amiket már itthon is láthattok. A Hang nélkül 2 tovább növelte eddig is rekord méretűnek számító bevételeit, az elmúlt három nap legsikeresebb filmje viszont a Sokkal több mint testőr 2 lett.

hitmans-wifes-bodyguard.jpg
(A kép forrása: Geeky Gadgets)

Sokkal több mint testőr 2

2017 után megkapta folytatását a Sokkal több mint testőr. Az újfent Patrick Hughes rendezésében készült akcióvígjáték múlt szerdai premierje óta 16 millió dollárt gyűjtött, péntektől vasárnapig tízet, amivel a hétvége legsikeresebb amerikai filmje lett.

Az új epizódban a Salma Hayek alakította bérgyilkosfeleség férje kiszabadítására indul. A testőr (Ryan Reynolds) épp tengerparti nyaralását tölti, amikor az akaratos hősnő magával rángatja. Hayek és Reynolds mellett Samuel L. Jackson, Frank Grillo és Morgan Freeman alakítják a főszereplőket.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Hang nélkül 2

A Hang nélkül 2 már a premierje utáni harmadik héten a járványidőszak legsikeresebb filmje lett a tengerentúlon, most pedig további 9,4 millió dollárral növelte bevételeit – Amerikában 125 milliós, globálisan pedig 187 milliós haszonnál jár John Krasinski rendezése.  

Apa nélkül és egy kisbabával tovább vándorol a család. Ezúttal egyszerre követhetjük hőseinket – új karakterek oldalán – a posztapokaliptikus világban, illetve láthatjuk flashbackeken keresztül a szörnyinvázió kitörését.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

fe07636e-e5c1-43bc-add9-f91511af7983-quietplace.jpg
(A kép forrása: USA Today)

Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő

A hétvége harmadik helyezettje a Nyúl Péter második epizódja lett 6,1 millió dolláros jegyeladással. Nemzetközileg 90 millió dollárra rúg a hibrid technikával készült, élőszereplős-animációs mese bevétele.

Visszatérnek az állatok, ill. a Rose Byrne és Domhnall Gleeson alakította bájos jegyespár. Ezúttal bemerészkednek a nagyvárosba, ahol a nyulak rögtön felfordulást okoznak: Péter képtelen elviselni az embereket, ezért elszökik és újra a csínytevésen jár az esze.

peter-rabbit-2-release-date.jpg
(A kép forrása: Newsweek)

Továbbra is nagyvásznon

Az öt legnézettebb alkotás között szerepel továbbra is a Démonok között: Az ördög kényszerített és a Szörnyella. Míg a horror széria legújabb darabja eddig 142 millió dollárt gyűjtött, az élőszereplős Disney előzményfilm kimagasló 160 millió dolláros összbevételt tudhat már magáénak.

Az igaz történet alapján készült filmben Warrenék hírnevüket teszik kockára, amikor egy gyilkossági ügyben a vádlott mellé állnak. Utóbbi azt hangoztatja, és csak a házaspár hisz neki, hogy démoni erők szállták meg, amikor a szörnyű bűncselekményt elkövette. James Wan producerként vett részt a munkálatokban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Szörnyella a 101 kiskutya ikonikus antagonistájának születését mutatja be. A hatvanas-hetvenes évek forradalmi Londonjában járunk, amikor a kezdő divattervező néhány esetlen próbálkozás után látványosabb fellépést választ.

A filmről írt méltató kritikánkat itt olvashatjátok. A Disney megrendelte a folytatást.

mv5bmzc5ztkwztgtyji0mc00yte1lwfjnjytnjdkmzrhnmu2mmvmxkeyxkfqcgdeqxvyotk3otu2mjmv1.jpg

Forrás: MTI