• Két hét alatt 87 millió dolláros bevételt gyűjtött a Szörnyella
  • Magyarországon csütörtökön debütál az Emma Stone fősereplésével készült film
  • Craig Gillespie rendező és Tony McNamara forgatókönyvíró már dolgozik a folytatáson

Nagy várakozások előzték meg a Disney Szörnyella előzményfilmjét, ami be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. A Magyarországon csütörtökön debütáló opusz két hét alatt 87,1 millió dolláros jegybevételt gyűjtött nemzetközileg, pozitívak a kritikusi visszajelzések, a Rotten Tomatoes oldalán pedig 97%-os nézői értékeléssel áll Craig Gillespie (Én, Tonya) rendezése. A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Disney azonnal el is kezdett dolgozni a folytatáson, méghozzá a jelenlegi stábbal. Visszatér tehát Gillespie és Tony McNamara forgatókönyvíró is. A történet viszont egyelőre nem ismert.

mv5bmmmwnzhlmwytodbjos00mtbmltk2owutndmxmgezmzdhytdixkeyxkfqcgdeqxvynjuwnzk3ndcv1.jpg

A Jokerhez hasonlított, attól azonban jelentősen különböző nyitóepizód a 101 kiskutya antagonistájának születését mutatja be. A hetvenes-nyolcvanas évek punkok övezte Londonjában járunk, amikor a kezdő divattervező néhány esetlen próbálkozás után látványosabb fellépést választ. A főszerepekben Stone mellett feltűnik Emma Thompson, Paul Walter Hauser és Joel Fry is.

A Disney egyébként más élőszereplős produkciók folytatását is tervezi. Noha Az oroszlánkirály alaposan megosztotta a közönséget, Barry Jenkins (Holdfénymár dolgozik az új epizódon, illetve – az épp friss akciófilmmel jelentkező, de már egy kémthrillert forgató – Guy Ritchie is adós még az Aladdin 2-vel.