• A rajongók Jokerhez hasonlítják Szörnyella de Frászt
  • A rendező szerint mindkét filmben mély érzelmi hatások miatt sodródnak a hősök a sötét oldalra
  • A Szörnyella viszont más stílusú, humoros film lesz
  • Premier 2021. május 27-én

Már első előzetesei alapján könnyedén vonhattunk párhuzamot a Disney közelgő Szörnyella de Frász-filmje és a 2019-es Joker között. Előbbi a hetvenes-nyolcvanas évek punkok övezte Londonjában játszódik, amikor a fiatal címszereplő divattervezőként dolgozik és szemet vet a kutyabőrre. A Joker csak pár évvel korábbi történet, ráadásul Szörnyellához hasonlóan Batman fő ellenfele is különcségek révén hívja fel magára a társadalom figyelmét.

A közelgő Disney-film rendezője és főszereplője azonban Total Filmnek adott nyilatkozatukban mondták el, hogy bár akadnak hasonlóságok Joker és a 101 kiskutya ikonikus antagonistája között, valójában más személyiségekről van szó. Emma Stone szerint nagyon sok dologban különböznek egymástól, de azért hozzátette, hogy „nehéz valakit teljesen rossznak nevezni, ha fiatalkorától követed őt”. Joaquin Phoenixhez pedig sosem mérné magát az Oscar-díjas színésznő. „Bárcsak jobban hasonlítanék rá” – mondta.

mv5bmmmwnzhlmwytodbjos00mtbmltk2owutndmxmgezmzdhytdixkeyxkfqcgdeqxvynjuwnzk3ndcv1.jpg

Craig Gillespie rendező megérti, hogy a közönség kulturális azonosságokat keres, és azt is elismeri, hogy mindkét filmben mély érzelmi hatások sodorják a sötét oldalra a címszereplőket. Úgy véli azonban, hogy ezúttal Szörnyella saját történetét látjuk majd, amiben alkotóként fontosnak tartotta megmutatni a hősnő negatív oldalát. Hozzátette, hogy a Szörnyella erősen humoros éle miatt alapvetően más stílust képvisel, mint a Joker.

Magyarországon a tervek szerint 2021. május 27-én debütál debütál a Szörnyella mozikban, a tengerentúlon pedig egyszerre válik elérhetővé nagyvásznon és – különdíj fejében – a Disney+ műsorán. Emma Stone mellett Emma Thompson, Paul Walter Hauser és Joel Fry alakítják a főszereplőket.