Előző hétvégén két nagyprodukció rázta fel a mozik jegybevételét, amik hamarosan eljutnak a magyar mozikba is (itthon legutóbb a Fűrész 9, illetve a legjobb élőszereplős és animációs Oscar-győztes debütált). Az elmúlt három napban tovább izmosodtak a Hang nélkül 2 és a Szörnyella statisztikái, a hétvége nyertese viszont a Démonok között 3.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Démonok között: Az ördög kényszerített

Amerikában most mutatták be a Démonok között-széria legújabb epizódját, ami 26,8 millió dollárt fialt rögtön, ezzel 57,1 millió dollárra duzzasztva nemzetközi bevételeit. Több országban már június eleje óta fut, nálunk most csütörtökön kerül nagyvászonra a Michael Chaves (A gyászoló asszony átka) rendezésében és James Wan produceri égisze alatt készült film.

Az igaz történet alapján készült filmben Warrenék hírnevüket teszik kockára, amikor egy gyilkossági ügyben a vádlott mellé állnak. Utóbbi azt hangoztatja, és csak Warrenék hisznek neki, hogy démoni erők szállták meg, amikor a szörnyű bűncselekményt elkövette.

Hang nélkül 2

Alaposan visszaestek, nyitóhétvégéjéhez képest 60%-kal csökkentek az előzőleg a járványidőszak legizmosabb premierjét produkáló Hang nélkül 2 bevételei. John Krasinski rendezésére ezúttal „csupán” 19,5 dollár értékben váltottak jegyet, bár ez így is nagyon szép eredménynek számít és sokat nyomhat a latban a Paramountnál a harmadik epizódot illetően. Globálisan 88,6 millió dollárt termelt a film két hét alatt.

A második részben visszatérnek Emily Blunték, és egyszerre követhetjük a családot – a Cillian Murphy és Djimon Hounsou alakította új karakterek oldalán – a posztapokaliptikus világban, illetve láthatjuk flashbackeken keresztül a szörnyinvázió kitörését.

mi-meg-a-masodikat-varjuk-a-paramount-azonban-mar-a-harmadik-hang-nelkul-filmet-tervezi.jpg

Szörnyella

Kiemelkedő számokkal nyitott május végén a Szörnyella is, amihez további 11,2 millió dollárt tett hozzá most, hétvégén. A Craig Gillespie (Én, Tonya) rendezésében és Emma Stone főszereplésével készült élőszereplős Disney opusz nemzetközi összbevétele jelenleg 87,1 millió dollárnál jár.

Az itthon szintén június 10-én debütáló film a 101 kiskutya antagonistájának születését mutatja be. A hetvenes-nyolcvanas évek punkok övezte Londonjában járunk, amikor a kezdő divattervező néhány esetlen próbálkozás után látványosabb fellépést választ. A főszerepekben Stone mellett feltűnik Emma Thompson, Paul Walter Hauser és Joel Fry is.

cruella-emma-stone-poster-.jpg

Animációs filmek

A hétvégi kasszasikerlista negyedik és ötödik helyén két animációs mese zárt. A Szilaj: Zabolátlanok 6,2 millió dolláros eredményt, míg már több hónapja futó Raya és az utolsó sárkány 1,3 milliós jegybevételt könyvelhet el. Előbbi a héten, a Disney mese pedig július 1-jén debütál Magyarországon.

Forrás: MTI