• A járványidőszak legjobb premierjét produkálta a Hang nélkül 2
    • Magyar premier június 17-én
  • Kimagasló bevételt gyűjtött nyitóhétvégéjén a Szörnyella is
    • Magyar premier június 10-én

Hang nélkül 2

Magyarországon egyelőre csak bátortalanul látogatja a közönség a vetítéseket (csütörtökön nyit a Cinema City hálózata, ami vélhetően felrázza majd a hazai moziipart), a tengerentúlon viszont egyre jobban megy a filmszínházak sora. A nemrég debütált Godzilla Kong ellen az elmúlt egy év legnagyobb bevételét produkálta, de máris kihívója akadt: a Hang nélkül 2 ugyanis 58 millió dollárt fialt nyitóhétvégéjén, amivel új rekordot állított fel a járványidőszakban. A szép eredményhez hozzátartozik, hogy az Emlékezet napja nemzeti ünnep miatt az USA-ban hosszú hétvégét tartottak, ám ez a szám a speciális feltételek mellett is igen szép összegnek számít. John Krasinski rendezése hamarosan felkerül a Paramount Plus kínálatába is, ahol további bevételekre számíthat.

mi-meg-a-masodikat-varjuk-a-paramount-azonban-mar-a-harmadik-hang-nelkul-filmet-tervezi.jpg

„Ez egy kimagasló nyitás. Jóval a horrorfilmek folytatásának átlagos bevétele fölött van” - idézte a Variety David A. Grosst, a Franchise Entertainment Research konzultációs cég illetékesét. A második részt egyébként már a 2018-as első epizód hatalmas sikere után rögtön bejelentette a Paramount, a járvány miatt azonban számtalanszor elhalasztották az eredetileg tavaly márciusra ütemezett bemutatót. A végre vászonra küldött produkció június 17-én érkezik meg Magyarországra. A bombasztikus nyitány egyébként jó belépő a már készülő a harmadik epizódhoz is.

A második részben visszatérnek Emily Blunték, és egyszerre követhetjük a családot – a Cillian Murphy és Djimon Hounsou alakította új karakterek oldalán – a posztapokaliptikus világban, illetve láthatjuk flashbackeken keresztül a szörnyinvázió kitörését.

Szörnyella

Észak-Amerikában moziba került egy másik nagyprodukció, a Disney Szörnyella előzményfilmje is. Craig Gillespie (Én, Tonya) rendezése 21,3 millió dollárt forgalmazott három nap alatt és 26,5 millióval zárhatja a hosszú hétvégét, ami szintén kiemelkedő eredménynek számít az elmúlt esztendő statisztikáihoz képest.

04cruelladtlr14kr709fstill087597.jpg

Az itthon június 10-én debütáló film 101 kiskutya antagonistájának születését mutatja be. Az Emma Stone alakította főszereplő fiatalkorában, a hetvenes-nyolcvanas évek punkok övezte Londonjában járunk, amikor a kezdő divattervező néhány esetlen próbálkozás után látványosabb fellépést választ. A főszerepekben Stone mellett feltűnik Emma Thompson, Paul Walter Hauser és Joel Fry is.

A legnagyobb hazai forgalmazók teljes idei műsortervét itt láthatjátok.

Forrás: MTI