Már múlt héten is szép felhozatal várta a hazai mozilátogatókat, mozikba került például a Monster Hunter, most pedig újabb „premiercsomag” érkezik. A hét legjobban várt filmje a Godzilla Kong ellen.

godzilla-vs-kong-trailer.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Godzilla Kong ellen

A hazai mozikba is megérkezett a járványidőszak legsikeresebb filmje (Hollywoodban már a MonsterVerse folytatását tervezik). A történet azután játszódik, hogy Godzilla maga alá gyűrte a titánokat. Az emberek épp a túlélésért küzdenek, egyedül a Koponya-sziget lakója, King Kong maradt egyenrangú ellenfele, aki a hetvenes évekbeli sikertelen expedíció óta csak erősebb lett.

Tarantino Godzilla filmtervéről itt olvashattok.

Tom és Jerry

Mától látható a hibrid technikával készült, élőszereplős-animációs Tom és Jerry. Tim Story (Fantasztikus Négyes) rendezésében az ősi riválisok újra összeakasztják a bajszukat. Tom és Jerry ezúttal egy esküvőn találkozik és okoz hatalmas felfordulást. Az animált címszereplők mellett feltűnik a filmben Chloë Grace Moretz (Engedj be!) és Michael Peña (A Hangya) is.

Ígéretes fiatal nő

Megérkezett a Megszállottak viadala egyik forgatókönyvírója, Emerald Fennell saját rendezésű bosszúfilmje. Az ígéretes fiatal nőt Carey Mulligan (Egy lányról) alakítja, aki egykor reményteli karrier előtt állt, ám egy múltbéli erőszakos esemény miatt teljesen kisiklott az élete. Most egy váratlan találkozás esélyt ad neki arra, hogy újra szembenézhessen zaklatóival.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

A kivégzőosztag

2017-ben Kim Dzsongun féltestvérét, Kim Dzsongnamot fényes nappal végezték ki. A videófelvételeken két fiatal nőt látni, akik a férfi szemébe VX idegmérget dörzsölnek, az egyik leghalálosabbat. A vérfagyasztó gyilkosság után a maláj kormány bebörtönözte a nőket, akik viszont válltig állítják, hogy őket csak egy videós csínytevésre bérelték fel. Ryan White legújabb dokumentumfilmjében Phenjan kulisszáiba enged betekintést.

A fészek

Jude Law (A tehetséges Mr. Ripley) és Carrie Coon (Végtelen háború) főszereplésével készült filmben egy gazdag amerikai vállalkozó családjával életmódváltásra szánja el magát és egy vidéki angol kastélyba költözik. Ám felszabadulás helyett feszültség és problémák özöne zúdul rájuk.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Egy humorista élete

Végül, de nem utolsó sorban ma debütál egy kultikus svéd regény filmadaptációja. A történet szerint egy stand-up komikus előadásában megidézi a hetvenes éveket, gyerekkorát, az ABBA-lázat és az iskolában elszenvedett zaklatásokat. Amikor egy régi iskolatárs váratlanul betoppan a fellépésre, szembesülnie kell a régi érzésekkel.

Ti beültök a hétvégén valamelyik vetítésre?