• Sajtóértesülés szerint Todd Phillips már dolgozik a Joker 2 forgatókönyvén
  • Nem tudni, hogy az első rész társszerzője, Scott Silver is részt vesz-e a produkcióban
  • Lentebb láthatjátok a DCEU műsornaptárát

Érdekes koncepciót követ a DC, a kisebbik képregényfilmes stúdió ugyanis a közös univerzumon kívüli franchise-okat is épít. Míg a DCEU részeként érkezik a következő években Az Öngyilkos Osztag, a Black Adam, a The Flash, az Aquaman 2 és a Shazam! 2, független alkotásként készül a Matt Reeves-féle The Batman és a The Hollywood Reporter értesülései szerint már dolgoznak a Joker 2-n is.

Jóllehet a DC 2019-ben azonnal bejelentette a Joker több mint egymilliárd dolláros bevételét látva, hogy jön a folytatás, azóta sem hallottunk a projektről. A THR néhány hete szerzett tudomást a munkálatok felgyorsulásáról, most pedig kiderítették, hogy Todd Phillips már dolgozik a forgatókönyvön. Azt egyelőre nem tudni, hogy az első rész szkriptjének társszerzője, Scott Silver is részt vesz-e a produkcióban.

joker-1.jpg

Todd Phillips egyébként 2019 végén nyilatkozott legutóbb a folytatásról. Akkor természetesnek nevezte, hogy egy ilyen mértékű siker után felmerül a franchise-építés lehetősége, és elárulta, hogy Joaquin Phoenixxel nyitottak a további munkára. Ugyanakkor leszögezte, hogy a második részhez olyan súlyú történetet kell találniuk, mint amilyen az elsőé volt. Ti hogy folytatnátok a Jokert?

A DCEU naptára: